Η γυμναστική μπορεί να προλαμβάνει την κατάθλιψη

6270ACF4A41148CFC058B02F2FDCF9DB.jpg

  Όσοι συνηθίζουν να γυμνάζονται το πρωί , είτε αυτό είναι ένας γρήγορος περίπατος, είτε λίγη ώρα τρέξιμο, τις περισσότερες φορές αναφέρουν ότι το κάνουν γιατί νιώθουν σαν να «ξαναζωντανεύουν» σαν να αλλάζει η διάθεσή τους.

Τα οφέλη της γυμναστικής πέρα από σωματικά έχουν να κάνουν και με την ψυχική μας κατάσταση. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τορόντο μελέτησαν τα δεδομένα από 30 διάφορες έρευνες τα τελευταία 26 χρόνια και διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά όταν ήταν νέοι ήταν λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη όταν μεγαλώσουν.

Σε 25 από τις 30 έρευνες οι ερευνητές βρήκαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην έλλειψη δραστηριότητας και της διάγνωσης κατάθλιψης στη μετέπειτα ζωή των ασθενών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Preventive Medicine. Σύμφωνα με αυτή οι ερευνητές συστήνουν τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτά ήπιας σωματικής δραστηριότητας, όπως περπάτημα ή κηπουρική, σε καθημερινή βάση.

«Αν δεν ασκείστε ήδη θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η γυμναστική δεν έχει να κάνει μόνο με τα βάρη και το πόσο ωραίοι δείχνουμε, αλλά είναι ακόμη ένας τρόπος για να διατηρήσουμε την καλή ψυχική μας κατάσταση στο μέλλον» είπε μιλώντας στο NBC News ο υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου του Τορόντο, George Mammen.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η άσκηση συμβάλλει θετικά στη θεραπεία της κατάθλιψης, ωστόσο η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που υποδηλώνει ότι μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά, εμποδίζοντας την εμφάνιση της ασθένειας στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *