Η φρουκτόζη συμβάλει στη γλυκόζη του αίματος

 
Μια νέα έρευνα από τους επιστήμονες του Νοσοκομείου St Michael σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, υποστηρίζει ότι η φρουκτόζη μπορεί να μην είναι τόσο επιβλαβής για την υγεία όσο ακούγεται και ότι τελικά μπορεί να έχει οφέλη.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί έμφαση στη σχέση μεταξύ φρουκτόζης και παχυσαρκίας, αλλά σύμφωνα με τη νέα έρευνα το ζήτημα μάλλον βρίσκεται όχι στην ίδια την φρουκτόζη, αλλά στην υπερκατανάλωσή της.

Στην έρευνα παρακολουθήθηκαν 209 ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2 και διαπιστώθηκε ότι η φρουκτόζη συμβάλλει σημαντικά στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος. Η βελτίωση ήταν αντίστοιχη σύμφωνα με τους ερευνητές με εκείνη που επιτυγχάνεται με τη λήψη αντιδιαβητικής αγωγής.

Η φρουκτόζη περιέχεται φυσικά στα φρούτα, τα λαχανικά και το μέλι, καθώς και στο υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού που αποτελεί γλυκαντικό ευρείας χρήσης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Adrian Cozma «η προσοχή πρέπει να εστιαστεί εκεί που οφείλει δηλαδή στην κατανάλωση με μέτρο».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *