Η εμμηνόπαυση τη «βρήκε» σε ηλικία 21 ετών!

 
Όταν η Amanda Warne ήταν 21 ετών σταμάτησε η περίοδός της και οι γιατροί που την παρακολουθούσαν της είπαν ότι αυτό οφειλόταν στο στρες και στην υπερβολική άσκηση, συνοδευόμενη και από αυστηρή δίαιτα.


Για τα επόμενα χρόνια η Amanda υπέφερε από συναισθηματικές εναλλαγές και κατάθλιψη και ξόδεψε πολλά χρήματα στις επισκέψεις της στο γυναικολόγο.

Η τελική διάγνωση των γιατρών ήταν ότι η αθλητική νεαρή κοπέλα είχε περάσει πρόωρη εμμηνόπαυση.

Οι εξετάσεις αίματος που έκανε έδειξαν ότι οι ορμόνες της ήταν σε τέτοια επίπεδα όπως σε μια γυναίκα μετά τα 40 που περνάει εμμηνόπαυση, χωρίς όμως να μπορούν να της εξηγήσουν ακριβώς γιατί της συνέβη αυτό.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_109.jpeg

«Δε μπορούσα να το πιστέψω. Σπούδαζα στο London College of Fashion και είχα δεσμό με τον έρωτα της ζωής μου, ο οποίος ήθελε όσο τίποτε άλλο στη ζωή του να αποκτήσει παιδιά. Μου είπε απλά ότι δε μπορούσαμε πια να είμαστε μαζί, γιατί η επιθυμία του για παιδιά πάντα θα ξεπερνούσε την αγάπη του για εμένα. Έγινα ράκος. Ήμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά και ένιωθα πώς δεν άξιζα» λέει η ίδια.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_117.jpeg

Πρόσφατη έρευνα αμερικανών επιστημόνων αναφέρει ότι οι γυναίκες που περνούν πρόωρη εμμηνόπαυση έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας.

Όσο πιο νέα είναι μια γυναίκα τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες αυτές. Η Amanda πέρασε στην εμμηνόπαυση 30 χρόνια νωρίτερα, καθώς η μέση ηλικία που εμφανίζεται στις γυναίκες είναι τα 51 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *