Η διατροφική αξία της μουστάρδας

DFCBFC6C5499BB63C7B2B62494C4CEBE.jpg

  Η μουστάρδα προέρχεται από το σιναπόσπορο, ο οποίος όταν συνδυάζεται με λευκό κρασί, ξύδι και καρυκεύματα, μπορεί να δώσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα σε γεύση και άρωμα. Μπορεί να δώσει στο γεύμα ή την σαλάτα σας μία πικάντικη γεύση.

Παράλληλα όμως μπορεί να προσφέρει οφέλη και στο άτομο που την επιλέγει. Είναι μία εξαιρετική πηγή σεληνίου. Το σελήνιο, μελετάται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επαρκής πρόσληψη σεληνίου συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Επίσης συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του άσθματος. Δύο κουταλάκια του γλυκού μουστάρδας μπορούν να καλύψουν το 12% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα.

Εάν η γεύση της μουστάρδας δεν ταιριάζει εύκολα στην γεύση που προτιμάτε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση και να την αναμίξετε με κάποια άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαγιονέζα ή λίγη κέτσαπ ή λίγο λάδι και λεμόνι, και να καταλήξετε σε μία σάλτσα που προτιμάτε.

Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η περιεκτικότητά της σε αλάτι ή καλύτερα σε νάτριο, όπως άλλωστε και στις περισσότερες σάλτσες και σως. Αν δηλαδή την επιλέξετε για το πιάτο σας, αποφύγετε την πρόσθετη προσθήκη αλατιού.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *