Η δίαιτα και η εμμηνόπαυση

 
Η περίοδος από την κλιμακτήριο και μετά αποτελεί για τις περισσότερες γυναίκες μία περίοδο έντονων ψυχοσωματικών αλλαγών. Αλλαγές που σχετίζονται και επηρεάζονται πολλές φορές και από την αλλαγή της εικόνας του σώματός τους.


Έτσι, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μπαίνοντας στην κλιμακτήριο και ακόμη περισσότερο στην εμμηνόπαυση, διαπιστώνουν ότι ακόμη και το τελευταίο γραμμάριο που θα πάρουν στο σώμα τους αποθηκεύεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, κάτι που δεν είχαν συνηθίσει μέχρι τότε.

Το ενδοκοιλιακό αυτό λίπος είναι σαφέστατα πιο επικίνδυνο και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών προβλημάτων κ.α. στις γυναίκες. Το θέμα κατά συνέπεια της απώλειας βάρους τίθεται επιτακτικά.

Ωστόσο, αυτό που απαιτείται είναι να θέσει μία γυναίκα ρεαλιστικούς στόχους. Είναι μια περίοδος δύσκολη, όπου η τάση του οργανισμού σε σχέση με το βάρος είναι ανοδική.
Όταν τώρα καταβάλλετε προσπάθεια για να χαθούν κάποια κιλά, να ξέρετε ότι ο βαθμός δυσκολίας τώρα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο ρυθμός της απώλειας θα είναι πιο αργός και χωρίς γυμναστική τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύει, καθώς το να προσέχετε τη διατροφή σας και να γυμνάζεστε είναι πια προαπαιτούμενο όχι μόνο για να χάσει βάρος μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση αλλά για να έχει μία εν γένει καλή υγεία.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *