Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να βλάπτει την υγεία των Ευρωπαίων

33EF5A998CEAABC3896C091A371378AC.jpg

  Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να βλάπτει την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και το περιβάλλον, σύμφωνα με νέα στοιχεία ενώ η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποιεί πως τα αιωρούμενα μικροσωματίδια και το όζον αποτελούν «σημαντική απειλή».

Ωστόσο οι συντάκτες της μελέτης λένε πως οι χώρες έχουν περιορίσει σημαντικά τις εκπομπές ορισμένων ρύπων, μεταξύ αυτών του διοξείδιο του θείου, του μολύβδου και του μονοξειδίου του άνθρακα.

Σε άλλη μελέτη η έρευνα κατέγραψε τη σχέση μεταξύ του χαμηλού βάρους των νεογέννητων και της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος σημείωσε πως οι χώρες της ΕΕ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες στον περιορισμό των ορατών σημάτων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και πως πολλές πόλεις δεν είναι πια τυλιγμένες στο γκρι πέπλο του καυσαερίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί βλάβες στην ανθρώπινη υγεία και το οικοσύστημα. Μεγάλος μέρος του πληθυσμού δεν ζει σε υγιή περιβάλλοντα, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Για να μπει σε βιώσιμο μονοπάτι, η Ευρώπη θα πρέπει να θέσει φιλόδοξους στόχους και να προχωρήσει πέρα από τη σύγχρονη νομοθεσία».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *