Η αναβλητικότητα είναι στα γονίδια

163D592845280D76F06462C593CDD417.jpg

  Αν αφήνετε για αύριο όσα μπορείτε να κάνετε σήμερα… ρίξτε την ευθύνη στους γονείς σας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αναβλητικότητα είναι «γραμμένη» στα γονίδια!

«Όλοι αναβάλλουν κάτι κάποια στιγμή. Εμείς θέλαμε να ανακαλύψουμε γιατί ορισμένοι άνθρωποι αναβάλλουν περισσότερο από κάποιους άλλους και γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παίρνουν βιαστικές αποφάσεις και να πράττουν χωρίς να σκέφτονται» ανέφεραν αμερικανοί ερευνητές στη Daily Mail.

«Αν δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αυτό θα μας παρέχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για το τι είναι η αναβλητικότητα, γιατί συμβαίνει και πώς μπορεί κανείς να την περιορίσει» πρόσθεσαν.

Για να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα, οι ερευνητές εξέτασαν ζευγάρια διδύμων.

Τους ρώτησαν πόσο συχνά ανέβαλαν υποχρεώσεις τους «για αύριο» και κατά πόσο αποφεύγουν να ξεκινήσουν κάτι, μέχρι η καταληκτική προθεσμία να τους πλησιάζει «απειλητικά».

Οι ερευνητές συνέκριναν τις απαντήσεις πανομοιότυπων διδύμων, οι οποίοι μοιράζονται κοινό DNA, με αυτές που έδωσαν μη πανομοιότυπα δίδυμα και μοιράζονται «μισό» DNA, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η τάση προς τη… χρονοτριβή είναι μάλλον κληρονομική!

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο υποστηρίζουν ακόμη ότι η ικανότητα να λαμβάνει κανείς γρήγορες αποφάσεις πρέπει να ήταν ιδιαίτερα ευεργετική στους προγόνους μας, οι οποίοι έπρεπε να βασίζονται στα ένστικτά τους και την ευστροφία τους για να επιβιώνουν κάθε μέρα.

Με το πέρασμα των χρόνων, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός έγινε πιο σημαντικός και αυτή η παρορμητικότητα μπήκε «εμπόδιο» στο δρόμο της επίτευξης των στόχων μας και… κάπως έτσι γεννήθηκε η αναβλητικότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αναβλητικότητα μπορεί να βλάψει την οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του ατόμου καθώς και αυτών που εξαρτώνται από αυτόν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *