Γυναίκα έμεινε έγκυος επτά χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της

86D2898AC3E3884A084F87350B1106AB.jpg

  Μια πρωτοπόρα επιτυχία Αυστραλών επιστημόνων από την Μελβούρνη, προκαλεί κατάπληξη στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Μια νέα γυναίκα, η οποία είχε υποχρεωθεί να αφαιρέσει χειρουργικά τις ωοθήκες της εξαιτίας του καρκίνου πριν από επτά χρόνια, είναι σήμερα έγκυος 25 εβδομάδων και πρόκειται να φέρει στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Η γυναίκα από το Μπρισμπέην, η οποία λέγεται Βάλι και είναι 24 ετών, είχε ζητήσει από τους γιατρούς να καταψύξουν ένα μέρος του ωοθηκικού ιστού πριν την αφαίρεση της δεύτερης ωοθήκης της.

Μετά από χρόνια, οι γιατροί, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Στερν, τοποθέτησαν αυτό τον ιστό στην κοιλιακή χώρα της γυναίκας.

Η επιστήμονας ανέφερε, ότι μετά από επτά μήνες ήπιας θεραπείας με έναν κύκλο ορμονών που χρησιμοποιούνται σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αναπτύχθηκαν δύο ωοθήκες στα σημεία όπου είχαν γίνει δύο μεταμοσχεύσεις του ιστού, μία το 2010 και άλλη μια το 2012. Από τη διαδικασία τελικά προέκυψαν δύο ωάρια, τα οποία οι γιατροί γονιμοποίησαν εξωσωματικά και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην μήτρα της γυναίκας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εξετάσεις με υπέρηχο δείχνουν, ότι η εγκυμοσύνη προχωρεί κανονικά. Πάντως η Στερν παραδέχθηκε πως η πιθανότητα επιτυχίας εξαρχής ήταν πολύ μικρή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *