Γίνεται πράξη η επέκταση του Βενιζέλειου νοσοκομείου

 
Την ένταξη τού έργου επέκτασης του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στο ΠΕΠ Κρήτης, με προϋπολογισμό 19.972.437,91 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων τής υγείας.


Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την δημόσια υγεία στο νησί, καθώς προβλέπει την κατασκευή νέων βιοκλιματικών πτερύγων 7.100 τ.μ.

Το κτίριο αυτό θα είναι συνδεδεμένο και θα λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με το υφιστάμενο νοσοκομείο σε όλα τα επίπεδα.

Η συνολική δυναμικότητα των νέων πτερύγων σε κλίνες ανέρχεται συνολικά σε 80 (κλίνες) Παθολογικής Νοσηλευτικής Μονάδας, 3 κλίνες σε Εφημερία και 3 κλίνες σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο έργο το χαρακτήρισε ως μια μεγάλη παρέμβαση στο χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί και ευχαρίστησε όλους που στάθηκαν δίπλα στην Περιφέρεια, για να μπορέσει να ενταχθεί αυτό το δύσκολο έργο, όπως είπε, με μεγάλη χρηματοδότηση στο ΠΕΠ.

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης, ανέφερε ότι το έργο συμβάλλει στην ανάπτυξη τού τόπου, τόσο στο κομμάτι της οικονομίας, όσο και στον τομέα της υγείας, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, υπογράμμισε ότι η επέκταση τού νοσοκομείου θα ανακουφίσει το παλαιό κτίριο, το οποίο και θα συντηρηθεί. «Η προσφερόμενη υγεία για το Ηράκλειο, για την Κρήτη ολόκληρη και τα κοντινά νησιά, η προσφερόμενη υγεία στον πολίτη θα γίνει καλύτερη», είπε ο κ. Γρηγοράκης.

Τέλος, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Βενιζέλειου, Νίκος Κοκκίνης, χαρακτήρισε ιστορική την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και τους μελετητές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *