Γιατί πρέπει να σηκώνετε βάρη

66F93952C157E81A780CCF8024700BC6.jpg

  Πολλοί άνθρωποι, και κυρίως γυναίκες φυσικά, δεν κάνουν γυμναστική με βάρη φοβούμενοι ότι θα αρχίσουν να μοιάζουν με τον Hulk.

Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Αντιθέτως, η ενδυνάμωση σας βοηθάει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, αλλά και να χάσετε βάρος.

Διαβάστε γιατί πρέπει να αρχίσετε να σηκώνετε βάρη:

– Θα ζήσετε περισσότερο. Παρότι τα περισσότερα είδη γυμναστικής ούτως ή άλλως προσθέτουν χρόνια ζωής, μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει κάποιος ενώ μεγαλώνει τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να έχει πρόωρο θάνατο.

– Θα κοιμάστε καλύτερα. Η τακτική άσκηση – ειδικά για τους ανθρώπους που πιέζουν τον εαυτό τους – έχει ως αποτέλεσμα να κοιμάστε και καλύτερα και από αυτή τη συνθήκη δεν εξαιρούνται τα βάρη. Μία μελέτη το 2012 σε μεγαλύτερους άντρες έδειξε ότι αυτοί που σήκωναν βάρη μείωσαν τις φορές που ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα.

– Η βελτίωση στο σώμα σας είναι εμφανής. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να βάζεις ένα στόχο και να τον πετυχαίνεις.

– Τα βάρη προστατεύουν τα κόκκαλα, καθώς αυξάνουν τη μάζα των οστών, τα οποία γίνονται λιγότερο εύθραυστα.

– Αυξάνοντας τη μάζα των οστών, τα βάρη προστατεύουν από την οστροπόρωση, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ισορροπία σας, με αποτέλεσμα όσο περνούν τα χρόνια να πέφτετε λιγότερο και να άρα να κινδυνεύετε λιγότερο από σπασίματα.

– Τα βάρη, όπως κάθε μορφή σωματικής άσκησης, σας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

– Επίσης, σας κάνουν να δείχνετε ωραιότεροι με τζιν και ταυτόχρονα καίτε πολλές θερμίδες όταν σηκώνετε βάρη, ακόμη και αν είστε καθιστοί.

– Υπάρχουν τρόποι για να κάνετε βάρη χωρίς καν να πάτε στο γυμναστήριο, ενώ όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, τα βάρη κάνουν καλό και στην καρδιά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *