Γιατί κοιμάται ο άντρας μετά το σεξ

 
Αν η γυναίκα σου παραπονιέται διαρκώς για την κακιά σου συνήθεια, παρουσίασέ της ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματα…

Την επόμενη φορά που η σύντροφός σου θα διαμαρτυρηθεί για την κακιά σου συνήθεια να την πέφτεις για ύπνο αμέσως μετά το σεξ (αντί να το ξημερώνεις στις αγκαλίτσες), αντιγύρισέ της ότι δεν είσαι αναίσθητος ή εγωιστής, είσαι απλώς άντρας.


Έχεις πλέον στο πλευρό σου αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα!

Γάλλοι ερευνητές βρήκαν λοιπόν ότι μετά τον οργασμό ο αντρικός εγκέφαλος «κλείνει». Είναι λες και κατεβάζει ρολά! Ο προμετωπιαίος φλοιός (γνωστός και ως «όργανο της σκέψης») καλεί τον υπόλοιπο εγκέφαλο να «απεμπλακεί», καθώς το σεξουαλικό ενδιαφέρον έχει πλέον κορεστεί.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_98.jpeg

Γιατί να «καίει λάδια» λοιπόν ο εγκέφαλος του άντρα με ανούσιες κουβεντούλες και αγκαλίτσες; Το κλείνει το μαγαζί και αύριο πάλι! Στη διαδικασία εμπλέκεται και η σεροτονίνη, η «κατευναστική» ορμόνη του οργανισμού, που διαχέεται στον εγκέφαλο και τον κάνει να υπολειτουργεί. Το αποτέλεσμα; Άνευ όρων παράδοση στον Μορφέα…

Κι ενώ μέχρι τώρα δεν είχες δικαιολογίες για τη φυσιολογική αυτή εγκεφαλική λειτουργία, ένιωθες ωστόσο τη γλυκιά κούραση μετά το σεξ να σε καλεί για έναν υπνάκο, τώρα ξέρεις το μυστικό: δεν είσαι αδιάφορος και ψυχρός σαν μάρμαρο, άντρας είσαι και ο εγκέφαλός σου σου παίζει άσχημα παιχνίδια.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_105.jpeg

Βέβαια, καθώς η έρευνα διαπίστωσε την τάση για «νανάκια» μόνο στους μισούς άντρες που συμμετείχαν, θα δικαιολογήσεις και τις γυναίκες που δεν έχουν πειστεί εντελώς…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *