Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τραβάμε ένα παιδί από τα χέρια!

Τα παιδιά ως την ηλικία των τεσσάρων ετών διατρέχουν έντονα τον κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

Το να τραβάει κανείς ένα παιδί από τα χέρια μπορεί να φαντάζει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα το παιδί εκείνη τη στιγμή διατρέχει τον μεγάλο κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, τα οποία είναι μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών είναι περισσότερο ευαίσθητα, καθώς τα κόκκαλα τους δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς. Επομένως ο αγκώνας, ο οποίος ενώνει τα άνω και κάτω κόκκαλα του χεριού είναι πιο εύθραυστος σε αυτές τις ηλικίες και οι σύνδεσμοι της περιοχής είναι πιο πιθανό να σχιστούν με λίγη δύναμη, προκαλώντας τραύμα στο παιδί.

Τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών είναι λιγότερο πιθανό να κινδυνεύσουν από εξάρθρωση αγκώνα, όπως υποστηρίζει η διαδικτυακή σελίδα του «Kids Health».

criqsqzuaaaetej

Αν και ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι αρκετά επώδυνος, ωστόσο δεν προκαλεί μακροχρόνια ζημιά.

Ο ορθοπεδικός χειρούργος, Amer Khan, σχολίασε στην «Independent» επί του θέματος: «Οποιαδήποτε ακραία ή απότομη κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στις αρθρώσεις του άνω άκρου. Στην εμπειρία μου, έχω συναντήσει λίγα περιστατικά τέτοιων τραυματισμών ως αποτέλεσμα τραβήγματος του χεριού του παιδιού από τους γονείς του. Παρ’ όλα αυτά είναι προφανές ότι οι γονείς ή οι κηδεμόνες κάθε παιδιού πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν παίζουν με τα μικρά παιδιά τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *