Γιατί δε φεύγει το λίπος από την κοιλιά

1317647766FAAE18B38889BEB4F10DFF.jpg

  Το λίπος στην κοιλιά, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ δύσκολο να φύγει. Γι’ αυτό και παραθέτουν τις αιτίες που ενώ προσπαθείτε, δεν καταφέρνετε να απαλλαγείτε από αυτό.

Οι αιτίες
Γερνάτε: Όσο μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει. Και έτσι άνδρες και γυναίκες βιώνουν μια μείωση του μεταβολικού ρυθμού και του συνόλου των θερμίδων που το σώμα χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά.

Εκτός αυτού, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν την εμμηνόπαυση. Στην εμμηνόπαυση, η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης επιβραδύνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την τεστοστερόνη, αλλά με πιο αργό ρυθμό. Αυτή η μετατόπιση των ορμονών προκαλεί, ειδικά στις γυναίκες, να κρατήσουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά τους.

Κάνετε λάθος τύπο γυμναστικής: Το τρέξιμο και οι αεροβικές ασκήσεις, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ καλές για την καρδιά, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν τόσο πολύ στην περιοχή της κοιλιάς.

Και τονίζουν ότι χρειάζεστε έναν συνδυασμό ασκήσεων με βάρη και ασκήσεις με υψηλούς παλμούς της καρδιάς. Η προπόνηση δύναμης (βάρη) αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία κάνει το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος.

Καταναλώνετε πολλές επεξεργασμένες τροφές: Τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το άσπρο ψωμί, τα κράκερ, και τα τσιπς, καθώς και τα επεξεργασμένα σάκχαρα σε ζαχαρούχα ποτά και επιδόρπια θα αυξήσουν τη φλεγμονή στο σώμα σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *