Ποια ώρα της ημέρας είναι πιο «κατάλληλη» για ένα λιπαρό γεύμα

Όσο εγκρατής κι αν είναι κάποιος, κάποια στιγμή θέλει να φάει ένα «απαγορευμένο» ή λιπαρό σνακ ή φαγητό.

Είτε αυτό λέγεται γύρος, είτε προφιτερόλ είτε πίτσα, το σίγουρο είναι πως αυτές οι τροφές είναι αρκετά λιπαρές και πολυθέρμιδες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά μας «βαραίνει» και μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την καρδιά. Ωστόσο, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την αρνητική επίδρασή του τρώγοντας αυτά τα φαγητά συγκεκριμένες ώρες της μέρας.

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση ενός ανθυγιεινού γεύματος αρκετά νωρίς μέσα στην ημέρα, δηλαδή πριν το μεσημέρι, εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα. Η κατανάλωση λιπαρών αργότερα μέσα στην ημέρα, δηλαδή το απόγευμα ή το βράδυ, αποτελεί ένα μικρό «σοκ» για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι του οργανισμού αλλά και η ορμονική λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *