5 φυσικά συστατικά που χαρίζουν αγέραστη επιδερμίδα

Τι θέλουν όλες οι γυναίκες; Φρέσκια, λαμπερή και φυσικά αγέραστη επιδερμίδα.

Υπάρχει όμως τρόπος να διατηρηθεί νεανική η επιδερμίδα μίας γυναίκας; Φυσικά και υπάρχει αφού η αγορά είναι γεμάτη από προϊόντα περιποίησης που υπόσχονται «αντιγηραντικά θαύματα» για το δέρμα και για να είμαστε ειλικρινείς, αρκετές φορές το πετυχαίνουν. Γιατί όμως να ξοδεύετε χρήματα και να χρησιμοποιείτε κρέμες, σαπούνια και σέρουμ με σύνθετη σύσταση -και ορισμένες φορές επιβλαβείς για τον οργανισμό χημικές ουσίες- όταν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φυσικά, οργανικά προϊόντα που έχουν ακριβώς τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα;

Παρακάτω θα βρείτε 5 εναλλακτικές λύσεις που θα κάνουν το δέρμα σας πιο όμορφο από ποτέ:

1. Βούτυρο Καριτέ
Το βούτυρο Καριτέ τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος, λειαίνοντας το δέρμα και και μειώνοντας σταδιακά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Βελτιώνει την επιδερμίδα κάνοντας το δέρμα εύπλαστο και μαλακό ενώ παράλληλα ενυδατώνει και σε κάποιο βαθμό προστατεύει από τον ήλιο. Το βούτυρο Καρίτε συναντάται σε πολλές μορφές στην αγορά: ακατέργαστο, επεξεργασμένο και σε μορφή λαδιού. Η κάθε μία από αυτές έχει ελαφρώς διαφορετικές ιδιότητες από την άλλη.

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποια ενυδατική κρέμα με βούτυρο καριτέ, βεβαιωθείτε πως περιέχει αρκετή ποσότητα των ωφέλιμων για το δέρμα συστατικών. Το προϊόν θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο καριτέ για να έχει εμφανή αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας. Εάν η ετικέτα δεν αναφέρει την ποσοτική σύσταση της κρέμας, τότε καλό είναι να θυμάστε πως τα προϊόντα με υψηλότερη ανάμιξη έχουν συνήθως πυκνότερη συγκέντρωση.

2. Βούτυρο Κακάο
Το ελαφρώς σοκολατένιο άρωμα του βούτυρο κακάο είναι πολύ ευχάριστο. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά του, περιέχει επίσης φλαβανοειδή, ένα είδος φυτοχημικών. Όλες αυτές οι ενώσεις διεγείρουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και το κάνουν να φαίνεται λαμπερό και λείο. Εκτός όμως από τις αντιγηραντικές του ιδιότητες υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορεί να προσφέρει. Συγκεκριμένα, είναι καλό να χρησιμοποιείται από τις μέλλουσες μητέρες προκειμένου να αποφευχθούν οι ραγάδες στο δέρμα.

Το καλό με το βούτυρο κακάο είναι πως χάρη στο χαμηλό σημείο τήξης του, απορροφάται γρήγορα από τους πόρους του δέρματος ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου. Επιπλέον, χάρη στις χαλαρωτικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην αρωματοθεραπεία. Γι’ αυτό, αν είστε αγχωμένες ή απλώς έχετε πολύ έντονο πρόγραμμα και χρειάζεστε ένα μικρό διάλειμμα από την ένταση, το βούτυρο κακάο θα σας ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι επίσης γνωστό για ευεργετικές του ικανότητες στην ψυχολογία του ατόμου, αφού μπορεί να προσφέρει μία αίσθηση ευεξίας. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την εμφάνιση του καρκίνου και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Παρθένο λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας έχει τη δυνατότητα να κάνει το δέρμα απαλό και βελούδινο. Λειαίνει την περιοχή των ρυτίδων, διώχνει τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος και χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, το δέρμα φαίνεται νεανικό. Η εφαρμογή του λαδιού καρύδας αυξάνει δραστικά την ελαστικότητα του δέρματος, εισρέει βαθιά μέσα του και ενδυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς του.

Η σημαντικότερη ιδιότητά του όμως είναι πως επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδη και αντι-νευραλγικά συστατικά. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε οργανικό λάδι καρύδας, το οποίο παρά την υψηλότερη τιμή του θα σας ωφελήσει σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού δεν θα περιέχει χημικά και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

4. Λάδι Jojoba
Το καλύτερο σχετικά με το λάδι jojoba είναι πως μοιάζει πολύ με το φυσικό σμήγμα που παράγεται από το δέρμα μας, κάνοντάς το έτσι ένα από τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα. Έχει τη δυνατότητα να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ενώ παράλληλα επιβραδύνει και τη διαδικασία της γήρανσης, συσφίγγοντας το δέρμα και προστατεύοντας τα κύτταρά του. Επιπλέον μπορεί βοηθήσει στην διαδικασία καταπολέμησης των ραγάδων.

Ακόμη ένα θετικό του λαδιού jojoba είναι πως ταιριάζει με κάθε τύπο δέρματος: ξηρό, λιπαρό και μεικτό. Προσοχή όμως: δεν πρέπει να εφαρμόσετε στο δέρμα σας οποιοδήποτε προϊόν που υποτίθεται ότι περιέχει το έλαιο. Πολλά προϊόντα περιέχουν και άλλες χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως θα αγοράσετε ένα αγνό προϊόν από ένα κατάστημα με οργανικά καλλυντικά.

5. Αλόη σε υγρή μορφή
Γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μία πολύ καλή ενυδατική αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Όλα αυτά καθιστούν την αλόη ένα αποτελεσματικό αντιγηραντικό προϊόν για το δέρμα σας. Τα δομικά στοιχεία του δέρματός μας αποτελούνται από πρωτεΐνες και αμινοξέα και η αλόη είναι γνωστό πως περιέχει 20 από αυτά. Επιπλέον, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία καθώς και θεραπευτικές για το δέρμα, αφού μπορεί να γιατρέψει και να εξαφανίσει σημάδια, εγκαύματα, εξανθήματα, ερεθισμούς του δέρματος και την ξηρότητα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *