Φυσικό πρεβιοτικό το αραβικό κόμμι

E8C9683C0D14CA958BCC841C32BE74C8.jpg

  Για πολλούς το αραβικό κόμμι είναι μία άγνωστη έννοια. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που το έχουν δοκιμάσει χωρίς να το ξέρουν και οι περισσότεροι το έχουν δει.

Αποτελεί ένα είδος από ρετσίνι σαν αυτό που βλέπουμε στα δέντρα αλλά παράγεται από ένα συγκεκριμένο είδος δέντρου, την Αcacia Senegal, στην ύπαιθρο της Σαχάρας.

Είναι ένας φυσικός τρόπος μέσω του οποίου το ίδιο το δέντρο μπορεί να επουλώσει τις πληγές στο φλοιό του.

Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα φυσικό συστατικό ως γαλακτοματοποιητής στη βιομηχανία τροφίμων και ως σταθεροποιητής γεύσεων.

Αν πάλι αυτό δεν σας θυμίζει και πολλά, τότε θυμηθείτε τα «ραντεβουδάκια», τις γνωστές κόκκινες (και όχι μόνο) παστίλιες, που είτε πριν από ένα ραντεβού είτε γενικότερα καταναλώνατε ή καταναλώνετε για να έχετε δροσερή αναπνοή. Αυτές έχουν ως βάση το αραβικό κόμμι.

Το αξιοσημείωτο σήμερα είναι ότι πέρα από την συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος ως παστίλια, το αραβικό κόμμι αποτελεί αντικείμενο επιστημονικού ενδιαφέροντος λόγω της ιδιότητάς του ως φυσικό πρεβιοτικό.

Ως πολυσακχαρίτης, φτάνει σχεδόν ανέπαφος και απορροφάται από το παχύ έντερο, όπου και ασκεί την πρεβιοτική του δράση. Η δράση αυτή έχει να κάνει με το ότι αποτελεί τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου μας, που αποτελούν την εντερική μας χλωρίδα.

Μια καλή εντερική χλωρίδα σχετίζεται σήμερα με καλύτερη υγεία του πεπτικού μας συστήματος, λιγότερα φουσκώματα, προστασία από μικροβιακές λοιμώξεις και πολλά άλλα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *