Φούσκωμα: Οι ομάδες τροφών που πρέπει να αποφεύγετε

Κάποιες τροφές μπορούν να κάνουν την κοιλιά σας να φαίνεται διπλάσια από όση είναι στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγες ώρες μετά την κατανάλωσή τους.

Επειδή οι γιορτινές έξοδοι όμως απαιτούν και το κατάλληλο ντύσιμο, δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε τουλάχιστον μία μέρα πριν:

– Φακές, φασόλια, ρεβίθια.

– Aγκινάρες, σπαράγγια, λαχανάκια Bρυξελών, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγγούρια, πράσα, πιπεριές, κρεμμύδια, μπιζέλια, πατάτες.

– Bερίκοκα, μπανάνες, πεπόνι, πορτοκάλια, αχλάδια, δαμάσκηνα.

– Kαλαμπόκι.

– Προϊόντα από σιτάρι ολικής άλεσης και πίτουρα.

– Πολλά υποκατάστατα ζάχαρης, π.χ. φρουκτόζη, ασπαρτάμη κλπ.

– Γάλα, μαλακό τυρί, παγωτά.

– Aνθρακούχα ποτά, μπίρα, χυμούς φρούτων.

Θυμηθείτε:

– Τροφές όπως τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα, είναι άκρως θρεπτικές και απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό σας. Απλώς, καλό είναι να τις αποφεύγετε τις μέρες που θέλετε να βάλετε ένα στενό ρούχο.

– Το στομάχι δεν πρέπει να μένει πολλές ώρες άδειο. H παράλειψη των γευμάτων οδηγεί σε υπερβολική πείνα και μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής, με αποτέλεσμα απότομο φούσκωμα.

– Μην τρώτε γρήγορα, γιατί έτσι καταπίνετε αέρα μαζί με το φαγητό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες στομαχικές διαταραχές, όπως καούρες, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

– Αν ξυπνήσετε με φουσκωμένη κοιλιά και θέλετε να ξεφουσκώσετε άμεσα, πιείτε πριν από οτιδήποτε άλλο ένα ζεστό ρόφημα, όπως αλόη, που έχει καθαρτικές ιδιότητες.

-Πίνετε περισσότερο νερό. Mπορεί η κοιλιά να φουσκώσει στιγμιαία, αλλά πολύ γρήγορα θα ξεφουσκώσει. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η κατακράτηση υγρών καταπολεμάται με κατανάλωση νερού. Tο νερό αυξάνει τη διούρηση και βοηθά στην ισορροπία των υγρών του οργανισμού και στην αποβολή του επιπλέον νατρίου από τα νεφρά.

Διαβάστε ακόμη...