Φεστιβάλ Αντιγήρανσης 2015 στην Τεχνόπολη

DFDE805CDE3BD1D37E114F7F9AED546C.jpg

  Η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης διοργανώνει το Φεστιβάλ Αντιγήρανσης 2015, ένα πανόραμα των νέων επιστημονικών δεδομένων για τη διατήρηση της νεότητας και την κατάκτηση της μακροζωίας, στις 23 και 24 Μαΐου 2015, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα της υγείας, της ομορφιάς, της διατροφής, της κοσμετολογία, της παχυσαρκίας, της σωματικής άσκησης και της ψυχολογίας, δερματολόγοι, βιολόγοι, γενετιστές, πλαστικοί χειρουργοί, ψυχίατροι, ολιστικοί γιατροί, διατροφολόγοι, ψυχό-κοινωνιολόγοι, ειδικοί στο αδυνάτισμα, γυμναστές, personal trainers και εναλλακτικοί θεραπευτές, συνδυάζοντας την επιστημονική τους κατάρτιση με την εμπειρία τους, θα παρουσιάσουν τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Αντιγήρανσης, προσεγγίζοντας ολιστικά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολές, happenings, διαδραστικές παρουσιάσεις, και νέες επιστημονικές ανακοινώσεις, σχετικές με τη διατροφή, τα διατροφικά συμπληρώματα και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τη φωτογήρανση και την καλλυντική φροντίδα, την σωματική άσκηση και τους εναλλακτικούς τρόπους άσκησης, την ψυχοσωματική αλληλεπίδραση, τον ψυχισμό και την επίτευξη της αυτοεκτίμησης και αρμονίας.

Επίσης διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της αντιγήρανσης θα παρουσιάσουν workshops και live εφαρμογές των πλέον εξελιγμένων και αποτελεσματικών αντιγηραντικών θεραπειών για το πρόσωπο και το σώμα, για τις γυναίκες και τους άνδρες.

Βασικός άξονας όλων των ομιλιών αποτελεί το γεγονός ότι η γνώση είναι δύναμη και ότι η εφαρμογή της στην καθημερινότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί με απλές κι ευχάριστες αλλαγές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

– Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι εχθροί του δέρματος και πώς μπορούμε να τους αφοπλίσουμε;

– Ποια καλλυντική φροντίδα είναι η πιο αποτελεσματική για τη διατήρηση της νεότητας του δέρματος;

– Γιατί η μυοσκελετική ενδυνάμωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, υγείας, ομορφιάς και μακροζωίας;

– Μπορεί η τροφή να απομακρύνει τη λύπη από την ψυχή μας και το λίπος από το σώμα μας;

– Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη διατροφή με στόχο τη νεότητα του δέρματος και του οργανισμού μας;

– Ποια είναι τα πιο σύγχρονα όπλα της επιστήμης ενάντια στη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα;

– Γιατί η καλή ψυχολογία αποτελεί προϋπόθεση νεότητας και μακροζωίας;

– Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το στρες στην καθημερινότητά μας;

– Ποιοι άνθρωποι ζουν καλύτερα και περισσότερο;

– Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές θεραπείες για τις γυναίκες και ποιες για τους άντρες;

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών συμπεριλαμβάνονται: Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, δερματολόγος & anti-aging doctor, Μαρία Καρδάση, o Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας, anti-aging & aesthetic doctor, Δημήτρης Συκιανάκης, o καθηγητής της Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου, Νίκος Μανιάτης, o βιολόγος- χημικός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βιοχημικός του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Κυριάκος Ξένος, ο πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος, o Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, νευρολόγος – ψυχίατρος, Δρ. Θάνος Ασκητής, η βιολόγος-βιοχημικός, Εμμανουέλα Φωτεινού, η ψυχό-κοινωνιολόγος Έλενα Βλάχου, ο οδοντίατρος-ερευνητής Φωτοθεραπευτικής, Νικόλαος Λούπης, ο ολιστικός γιατρός Λάμπρος Γερακούλιας, η παθολόγος Έφη Παπακωνσταντίνου, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η Wellness και NLP Coach, Σοφία Κουτσιανά, η beauty editor και συγγραφέας, Άννα Μαρία Παπίρη, κ.ά.

Η δομή του προγράμματος της εκδήλωσης θα είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διάλογο του κοινού με τους ειδικούς, καθώς και για επίσκεψη και ενημέρωση στην έκθεση των χορηγών.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία οι εταιρείες: Abacosm, AidomPharma, Avene, DERMAmed, Iso plus, La Roche Posay, Lierac, Nexus Medicals, Roc, Phasemed, Synchroline, Versionderm και Vitamelia.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *