Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επενδύει σε φάρμακο κατά της λευχαιμίας

Το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων θα διαθέσει η εταιρεία βιοτεχνολογίας OncoTartis Inc. (η αμερικανική «θυγατρική» της ρωσικής «Skolkovo» «Onkotartis») για την δημιουργία φαρμακευτικού σκευάσματος που θα προορίζεται για την θεραπεία της οξείας λευχαιμίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti που αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ερευνητική αυτή προσπάθεια εντάχθηκαν η εταιρεία Norma Investments του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς και η εταιρεία Pharmstandart International, θυγατρική της ρωσικής «Farmstandart», όπως δήλωσαν στην εφημερίδα Vedomosti, οι εκπρόσωποι της OncoTartis, της εταιρείας Millhouse (που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς) και της Farmstandart, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν το μερίδιο της επένδυσης της κάθε μιας.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο επεξεργάζεται η OncoTartis, φέρει την ονομασία ОТ-82 και με τα χρήματα που θα επενδυθούν η εταιρεία θα ξεκινήσει την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών. Οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ, όπως δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της OncoTartis Inc. Άλεξ Πολίνσκι, στα μέσα του 2018 και θα διαρκέσουν περίπου δυόμιση χρόνια. Ο ίδιος είπε ότι το ОТ-82, αποδείχθηκε αποτελεσματικό στις δοκιμές που έγιναν σε πειραματόζωα και μάλιστα όχι μόνο όσον αφορά την θεραπεία της λευχαιμίας, αλλά και ως προς την θεραπεία μιας ευρείας γκάμας καρκίνων του αίματος. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, στις οποίες θα συμμετάσχουν άτομα που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου του αίματος, θα συμβάλουν στο να ληφθεί η τελική απόφαση για την χρήση του φαρμάκου, επισημαίνει ο Πολίνσκι.

Ο γενικός διευθυντής της Onkotartis Αντρέι Λεόνοφ διευκρινίζει ότι η μετάβαση από τις προκλινικές δοκιμές σε πειραματόζωα στις κλινικές δοκιμές είναι εξαιρετικά σημαντική, επειδή μετά την πρώτη φάση των ερευνών που θα πραγματοποιηθούν σε ανθρώπους, το πρόγραμμα ενδεχομένως να κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών που προέρχονται από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *