Εξοφλούνται παλαιές οφειλές προς τους φαρμακοποιούς

 
Στην εξόφληση παλαιών οφειλών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, Μάριο Σαλμά.


Τα ποσά που θα αποδοθούν θα υποστούν «κούρεμα» 3,5%. Σε πρώτη φάση, θα δοθούν 164 εκατ. ευρώ, που αφορούν οφειλόμενα του ΟΠΑΔ, ενώ εκκρεμεί η εξόφληση επιπλέον 130 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν οφειλόμενα των λοιπών Ταμείων που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ζητεί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), να παρέμβει άμεσα, ώστε η εξόφληση να γίνει μέσω του διανεμητικού λογαριασμού του Συλλόγου και όχι κατευθείαν στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών, που διατηρούσαν στις τράπεζες όταν πληρώνονταν από το ΙΚΑ, καθώς αρκετοί δεν ισχύουν πλέον.

Ο ΦΣΑ εκφράζει την απορία του και την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να εξοφλήσει τα χρωστούμενα του ΟΠΑΔ του έτους 2011, πιστώνοντας κατευθείαν τους ατομικούς λογαριασμούς, όταν, όπως σημειώνει, «στις 14 και 15 Μαρτίου του 2012, που πλήρωσε την προκαταβολή των χρεών του ΟΠΑΔ, χρησιμοποίησε τον διανεμητικό λογαριασμό του Συλλόγου, όπως αναφέρεται και στην σύμβαση που έχουμε υπογράψει».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *