Έξι πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

9f6c793be68976ad3d2cdf9886f5d219_L.jpg

Οι άνδρες ανησυχούν τόσο πολύ για την ποσότητα του σπέρματος που παράγουν που μερικές φορές ξεχνάνε πόσο σημαντική είναι και η ποιότητα του σπέρματός τους για την γονιμότητά τους.

Δυστυχώς, περίπου το 15% των ζευγαριών δεν είναι σε θέση να συλλάβουν ένα παιδί μετά από ένα έτος ή και περισσότερο ελεύθερου σεξ. :, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της κινητικότητας (την ικανότητα να κινούνται τα σπερματοζωάρια αυθόρμητα και ενεργά) και της απόφραξης του σπέρματος. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα είναι γνωστό ότι βλάπτουν την ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος, δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτά. Εδώ είναι έξι πράγματα που καταστρέφουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Το μπέικον

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι το επεξεργασμένο κρέας, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, μειώνουν σημαντικά την ποιότητα του σπέρματος. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, οι άντρες που καταναλώνουν έστω και μισή μερίδα επεξεργασμένου κρέατος καθημερινά, έχουν «φυσιολογική» δομή στο σπέρμα τους σε ποσοστό 5,5%, συγκριτικά με το 7,2% εκείνων που τρώνε λιγότερο. Στη θέση του προτείνουν το ψάρι, που απ’ ό,τι φαίνεται είναι το μυστικό για καλύτερο σπέρμα.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *