Έρευνα συνδέει το υψηλό IQ με την ευτυχία

 
Άνθρωποι με χαμηλότερο IQ είναι περισσότερο πιθανό να είναι δυστυχισμένοι σε σχέση με τους πιο έξυπνους, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές.


Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 6.870 ανθρώπους έδειξε ότι η χαμηλότερη εξυπνάδα συχνά συνδεόταν με χαμηλότερο εισόδημα και φτωχή ψυχική υγεία, που συντελούσαν στη δυστυχία.

Οι ερευνητές καλούν σε περαιτέρω έρευνα και στήριξη προς τους ανθρώπους με χαμηλότερο IQ.

Οι ερευνητές του University College London, ανέλυσαν στοιχεία από την έρευνα Adult Psychiatric Morbity Survey στη Βρετανία.

Μια από τις ερωτήσεις ήταν «λαμβάνοντας υπόψη όλα μαζί πώς θα λέγατε ότι είστε αυτές τις ημέρες-πολύ ευτυχής, μέτρια ευτυχής ή όχι τόσο ευτυχής»; Αξιολογήθηκε επίσης το προφορικό IQ.

Το υψηλότερο ποσοστό που δήλωσε ότι ήταν «πολύ ευτυχής» παρατηρήθηκε σε ανθρώπους με IQ μεταξύ 120 και 129 – 43% δήλωσαν ότι ήταν πολύ ευτυχισμένοι.

Ωστόσο το υψηλότερο ποσοστό που δήλωσε «όχι τόσο ευτυχής» -12%- φάνηκε σε ανθρώπους με IQ μεταξύ 70 και 79.

Η Dr Angela Hassiotis, δήλωσε ότι άνθρωποι στο χαμηλότερο σκέλος της φυσιολογικής ακτίνας είναι περισσότερο πιθανό να θεωρούν τον εαυτό τους ως μη ευτυχισμένο.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η χαμηλότερη ευφυΐα συνδεόταν με χαμηλότερο εισόδημα, χειρότερη υγεία και ανάγκη βοήθειας με την καθημερινότητα, όπως τα ψώνια και το νοικοκυριό-όλα συνέβαλαν στη δυστυχία.

Η Dr Hassiotis, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μακροχρόνιες εντατικές στρατηγικές που εστιάζουν σε μικρά παιδιά φτωχού υποβάθρου μπορεί να έχουν θετική επίδραση όχι μόνο στο IQ, αλλά επίσης στην ευεξία και τις ευκαιρίες της ζωής.

Ο ψυχίατρος Dr Jonathan Campion, δήλωσε ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι το υψηλότερο IQ φαίνεται να συνδέεται με βελτιωμένη ευεξία αλλά η συγκεκριμένη σχέση μεταξύ των 2 οφείλεται μερικώς στο ότι το υψηλότερο IQ συνδέεται με καλύτερο εισόδημα, υγεία και λιγότερη ψυχική νόσο.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *