Επιστημονική ημερίδα για καρκίνο της κεφαλής και τραχήλου

cancer.medium.jpg

Ενημερωτική και επιστημονική ημερίδα, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της κεφαλής και τραχήλου», διοργανώνεται την επόμενη Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν η «Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής» και η «Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου».

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «το καρκίνωμα της περιοχής κεφαλής και τραχήλου αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου σε πολλά μέρη του κόσμου. Ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφονται πάνω από 500.000 περιστατικά και περισσότεροι από 200.000 θάνατοι, κυρίως ατόμων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό της θνησιμότητας και νοσηρότητας είναι δυνατόν να προληφθεί».

Ο καθηγητής στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής, Νικόλαος Παπαδογεωργάκης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας σημειώνει: «Δεδομένου ότι η θεραπευτική ενασχόληση με τον ογκολογικό ασθενή κεφαλής και τραχήλου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κλινικής μας καθημερινότητας, ανταποκριθήκαμε με προθυμία στη διεθνή πρόσκληση για την διοργάνωση ημερίδας κατά του καρκίνου της εν λόγω περιοχής. Μέσω αυτής της ημερίδας, επιθυμούμε, όχι μόνο να δώσουμε το δικό μας στίγμα, αλλά και να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων ιατρών και οδοντιάτρων για τον καρκίνο της κεφαλής και τραχήλου»

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *