Επιστήμονες δημιούργησαν νέο υλικό που υπόσχεται ταχύτερη επούλωση τραυμάτων

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο είδος αυτοκόλλητης αντιβακτηριακής υδρογέλης ικανής να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία επούλωσης πληγών.

Ο επίδεσμος είναι απαραίτητος για την επούλωση των πληγών στο δέρμα και ο σχεδιασμός υλικών επίδεσης τραυμάτων με αντιβακτηριακές ιδιότητες, θεραπευτικά αποτελέσματα και κατάλληλες ιδιότητες, έχει πρακτική σημασία στην υγειονομική περίθαλψη.

Τα τελευταία χρόνια οι επίδεσμοι από υδρογέλη έχουν γίνει δημοφιλείς ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ελλείψεις όπως η αδυναμία προσαρμογής στο δέρμα και έλλειψη αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων. Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου Σιάν Τσιαοτόνγκ στην βορειοδυτική επαρχία της Κίνας Σαανσί, δημιούργησαν μία αυτο-θεραπευτική, ενέσιμη υδρογέλη που έχει πολλαπλές λειτουργίες ως επίδεσμο τραύματος ειδικά για τις φλεγμονές των αρθρικών επιφανειών του δέρματος. Εχοντας την ιδιότητα υψηλής πρόσφυσης, η υδρογέλη μπορεί γρήγορα να επικαλύπτει οποιεσδήποτε πληγές και να συνδέεται με την άκρη του τραύματος, δημιουργώντας ένα φυσικό φράγμα κατά των μικροβίων παρέχοντας παράλληλα την κατάλληλη υγρασία στο δέρμα.

Η υδρογέλη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biomaterials,  έχει την ικανότητα να σταματά την αιμορραγία και τη μόλυνση των πληγών, συμβάλλοντας στην ταχεία επούλωση της πληγής. Τέλος δρα ως αποτελεσματικός βιοενεργός επίδεσμος στις πληγές πληγής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *