Επιλέγοντας το κατάλληλο γυμναστήριο

 
Άρχισες να μπαίνεις σε πρόγραμμα σιγά σιγά, ξεκίνησες και διατροφή και σου μένει μόνο να επιλέξεις γυμναστήριο. Πού να πας όμως; Να ενδώσεις σε προσφορές από deal sites ή να προτιμήσεις το παλιό σου γυμναστήριο;


Εντάξει! Το ξεκίνημα στο γυμναστήριο θα είναι ελπιδοφόρο. Βάζεις τα νέα σου αθλητικά παπούτσια και νομίζεις πως θα κατακτήσεις τον κόσμο όλο. Και ξεκινάς και πηγαίνεις στο γυμναστήριο αλλά σιγά σιγά, οι επισκέψεις αραιώνουν.

Σκέψου το διπλά, προτού επιλέξεις ένα σούπερ οικονομικό γυμναστήριο που βρίσκεται πολύ μακρυά από το σπίτι ή τη δουλειά σου. Γιατί εκεί που θα ξεκινήσεις τις υπερωρίες και ο καιρός θα χαλάσει, δύσκολα θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα για να φτάσεις στο γυμναστήριο.

Κάνε τις δοκιμές σου

Επειδή έχεις υπόψη ένα γυμναστήριο μεγάλο που προτιμούν πολλοί, δεν σημαίνει πως πρέπει να μην εξερευνήσεις και τις εναλλακτικές επιλογές που έχεις.

Ένα πιο μικρό γυμναστήριο ή ένα γυμναστήριο λιγότερο δημοφιλές, μπορεί να σου εξασφαλίσει μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους του προσωπικού και καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στα όργανα και βάρη του.

Σκέψου να πας εκεί που πηγαίνουν όλοι και να περιμένεις δύο ώρες για να κάνεις διάδρομο, ειδικά στις ώρες αιχμής.

Η ατμόσφαιρα και τα προγράμματα

Δεν είναι όλα τα γυμναστήρια ίδια. Τα περισσότερο στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό. Άλλα, δίνουν έμφαση στα ομαδικά προγράμματα, άλλα στη δυνατή μουσική, άλλα στα βάρη και γενικά εσύ οφείλεις να βρεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου.

Αν σου αρέσει η ποικιλία στα ομαδικά, επίλεξε το γυμναστήριο εκείνο που έχει τα περισσότερα (προσοχή στις ώρες που βολεύουν εσένα).

Αν απλά προτιμάς τα βάρη και την κυκλική προπόνηση, δες σε τι κατάσταση βρίσκονται τα όργανα (είναι λίγα; είναι αρχαία; υπάρχει άνθρωπος να σε βοηθά κοντά;) Αν σου αρέσει το κολύμπι, υπάρχει πισίνα; Αν θες να συνδυάζεις και περιποίηση ομορφιάς, υπάρχει σπα ή κομμωτήριο εντός;

Πού στοχεύεις με την άσκηση

-Θέλεις να χάσεις πολλά κιλά; Χρειάζεσαι ένα γυμναστήριο που θα παρακολουθεί και τη διατροφή σου και θα σου δώσει εξατομικευμένο πρόγραμμα.

-Θέλεις να περνάς την ώρα σου και να κάνεις γνωριμίες; Χρειάζεσαι ένα γυμναστήριο με πολύ κόσμο και high εγκαταστάσεις.

-Θέλεις να κάνεις μόνο διάδρομο ή μόνο ομαδικά; Χρειάζεσαι ένα γυμναστήριο με διαφορετικά οικονομικά πακέτα που να καλύπτει τις απαιτήσεις σου.

Συνθήκες υγιεινής

Μπορεί αρχικά να μην το σκεφτείς αλλά ο χώρος των αποδυτηρίων, είναι σημαντικός στο γυμναστήριο. Πώς να επισκέπτεσαι ένα χώρο όπου δεν τηρούνται βασικοί κανόνες υγιεινής, δεν υπάρχει ζεστό νερό στο ντους, δεν αλλάζονται οι πετσέτες, δεν είναι διακριτά τα γυναικεία και αντρικά αποδυτήρια;

Προσοχή και στον τρόπο θέρμανσης και ψύξης του χώρου γιατί δεν τηρούνται σε όλους τους χώρους άθλησης οι ίδιοι κανόνες.

Έξτρα

Μην πληρώσεις το ετήσιο συμβόλαιο με τη λογική ότι και πέντε φορές να πας, θα βγάλεις τα λεφτά του. Το ζήτημα είναι να εγγραφείς κάπου που θα πας, έστω κι αν το πληρώσεις λίγο ακριβότερα.

Πλήρωσε ένα δοκιμαστικό μήνα ή τρίμηνο. Μόνο έτσι θα δεις αν ταιριάζεις στο κλίμα και το ύφος του εν λόγω γυμναστηρίου.

Αν κάποια φίλη επισκέπτεται κάποιο, δοκίμασέ το κι εσύ. Η κοινή προπόνηση, μόνο θετικά θα συμβάλει στη γραμμή σου.

Σκέψου πόσο χρόνο έχεις. Μπορεί να σου ταιριάζουν τα γυμναστήρια με ταχύρρυθμο πρόγραμμα μισής ώρας ή σε power plate.

Ντρέπεσαι; Υπάρχουν γυμναστήρια μόνο για γυναίκες – και ναι, εκεί μπορείς να πηγαίνεις χωρίς να χρειάζεται να ντυθείς ωραία ή να μακιγιαριστείς.

Βαριέσαι; Γυμνάσου σπίτι! Είναι πιθανό να μην είσαι καν κορίτσι του γυμναστηρίου. Αν προτιμάς τις fitness δραστηριότητες μακρυά από το γυμναστήριο, καλύτερα να αθληθείς κάνοντας ποδήλατο ή πεζοπορία ή ακόμα και να προτιμήσεις τη γυμναστική κατ’ οίκον με προγράμματα που θα βρεις στο ίντερνετ.

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *