Επιδημία χολέρας χτύπησε τη Μοζαμβίκη

488EF33178CDBF0D4DC92F87BE470F13.jpg

  Η επιδημία χολέρας η οποία συνεχίζει να σαρώνει τη βόρεια Μοζαμβίκη, ιδίως μετά τις πρόσφατες εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή αυτή, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους κι έχει προσβάλει άλλους 2.400, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές σήμερα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πόλη Τέτε (στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε), όπου διαπιστώνουμε μια αναζωπύρωση των νέων κρουσμάτων με κατά μέσο όρο 70 εισαγωγές (σε νοσοκομεία) την ημέρα», δήλωσε η Μπενίνια Ματσίνιε, η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στο υπουργείο Υγείας της Μοζαμβίκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Και άλλες επαρχίες ενδέχεται να πληγούν από την επιδημία, καθώς η Μοζαμβίκη είναι μια χώρα όπου η κίνηση των προσώπων είναι ιδιαίτερα εύκολη, προσέθεσε η αξιωματούχος.

Αν και επιδημίες χολέρας ξεσπούν συχνά την περίοδο των βροχών, η οποία γενικά διαρκεί από τον Οκτώβριο ως τον Μάρτιο στη Μοζαμβίκη, η επισφαλής υγειονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις του Δεκεμβρίου -όταν έχασαν τη ζωή τους 158 άνθρωποι και 170.000 ακόμη επλήγησαν- ενέτεινε την εξάπλωση της επιδημίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *