Επί τάπητος ο ιός του Δ. Νείλου και η φυματίωση

 
Το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου και το περιστατικό φυματίωσης σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Σε ό,τι αφορά το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε μία γυναίκα από τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γιώργος Γιουφτσίδης επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή διερευνάται αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή όχι.

«Η ίδια η γυναίκα δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν μετακινήθηκε πρόσφατα σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας. Ελπίζουμε να είναι μεμονωμένο περιστατικό, δεδομένου και του μικρού αριθμού μολυσμένων με τον ιό κουνουπιών στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της φυματίωσης, έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο έχει λήξει.

Στη σημερινή σύσκεψη τέθηκε και μια σειρά άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το συντονισμό των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα προφύλαξης από ασθένειες και ιούς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *