Επαναστατικό φάρμακο χτίζει οστά

C6634868EA5289889CABD2C258B712C9.jpg

  Μελέτες δείχνουν ότι ένα νέο φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης βοηθά στην παραγωγή νέου οστού και θα μπορούσε να δυναμώνει και το σκελετό, προστατεύοντάς τον από τα κατάγματα.

Ο δρ. Michael McClung, διευθυντής στο Κέντρο Οστεοπόρωσης στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, εξήγησε ότι το πειραματικό αυτό φάρμακο απελευθερώνει την ικανότητα του σώματος να παράγει νέο οστό μπλοκάροντας τα βιοχημικά σήματα που φυσιολογικά αναστέλλουν τη δημιουργία νέου οστού.

Αυτή η θεραπεία είναι 1,5 με 3 φορές πιο αποτελεσματική απ’ ό,τι τα φάρμακα που έχουμε στη διάθεσή μας όσον αφορά στην παραγωγή νέου οστού σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών ερευνών που ο δρ. Michael McClung και οι συνεργάτες του παρουσίασαν.

Τα περισσότερα φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης σταματούν την περαιτέρω απώλεια οστού αλλά αδυνατούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη δημιουργία νέου, εξήγησε ο δρ. Michael McClung και προσέθεσε ότι ξεκινάει μία καινούργια ημέρα στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την οστεοπόρωση αφού έχουμε την ευκαιρία να ξαναχτίσουμε σκελετό και όχι απλώς να τον συγκρατούμε από το να χειροτερέψει.

Φυσικά απαιτούνται περισσότερες έρευνες μέχρι το φάρμακο αυτό (που φαίνεται να μην έχει παρενέργειες) να μπορεί να πάρει έγκριση και να κυκλοφορήσει για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, μία σοβαρή και ύπουλη ασθένεια (αφού δυστυχώς δεν δίνει συμπτώματα παρά μόνο όταν πια είναι εγκαταστημένη), που απειλεί κυρίως γυναίκες από τη μέση ηλικία και μετά αλλά και άνδρες ή και νεότερες γυναίκες, ανάλογα με την κληρονομική τους προδιάθεση και το lifestyle τους (π.χ. αν τρώνε γαλακτοκομικά, αν καπνίζουν, αν ασκούνται κλπ.).

Ενδιαφέρον είναι επίσης να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Εθνικό Αμερικανικό Ίδρυμα για την Οστεοπόρωση οι μισοί Αμερικανοί που είναι σήμερα μεγαλύτεροι από 50 ετών θα έχουν οστεοπενία ή οστεοπόρωση μέχρι το 2020.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *