Ένας φυσικός «σύμμαχος» της υγείας

 
Πολλά είναι οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση του θυμαριού και την επαρκή πρόσληψη θυμόλης που περιέχει ο θάμνος.

Αρχικά, σύμφωνα με επιστήμονες, η ένταξη του στη διατροφή είναι απαραίτητα για ανθρώπους που πάσχουν από υπόταση καθώς και για παιδιά που έχουν αναιμία.


Επιπλέον, χρήσιμο μπορεί να φανεί σε συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης καθώς έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, ρυθμίζοντας έτσι τα εκκρίματα όταν λχ. έχουμε καταρροή.

Τα οφέλη του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Η θυμόλη συμβάλει στην πέψη «δύσκολων» τροφών όπως αυτές που περιέχουν πολλά λιπαρά. Ακόμη, η τονωτική και διεγερτική του δράση μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους πάσχουν από άγχος, κατάθλιψη και πονοκεφάλους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *