Ένας έξυπνος τρόπος για να σερβίρετε νέες γεύσεις στα παιδιά

00B5E9B3321A64F867B2E083D974D71F.jpg

  Η άρνηση πολλών παιδιών να καταναλώσουν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας και η μονοτονία και εμμονή τους σε συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές, αποτελεί ένα φαινόμενο αρκετά συχνό.

Μια οδηγία προς τους γονείς, που θα μπορούσε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της ευκολότερης εισαγωγής και αποδοχής νέων γεύσεων από ένα παιδί, είναι το να σερβίρετε το νέο τρόφιμο στην αρχή του γεύματος και σε ευχάριστο κλίμα.

Η αυξημένη πείνα του παιδιού στην αρχή του γεύματος θα ενισχύσει την πιθανότητα να δοκιμάσει το νέο τρόφιμο.
Από την άλλη, έχει φανεί ότι όταν το παιδί συνδέει τη δοκιμή ενός νέου τροφίμου με θετικά συναισθήματα, οι πιθανότητες αποδοχής του αυξάνονται.

Γι’ αυτό το λόγο, προσπαθήστε να προσφέρετε ένα νέο τρόφιμο σε ευχάριστη ατμόσφαιρα και με καλή διάθεση και αποφύγετε τη δοκιμή όταν το παιδί σας είναι κακοδιάθετο ή άρρωστο, καθώς η πιθανή σύνδεση του τροφίμου με αρνητικές εμπειρίες ενδεχομένως να το αποθαρρύνει από το να το καταναλώσει στο μέλλον.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...