Ελιξίριο νεότητας η ρεσβερατρόλη

1576D0851F011A621448DEED7405DEA3.jpg

  Η ρεσβερατρόλη που περιέχεται στο κόκκινο κρασί μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες που σχετίζονται με τη διαδικασία του γήρατος, ενεργοποιώντας έναν αρχαίο αμυντικό μηχανισμό, ο οποίος προστατεύει τα ανθρώπινα κύτταρα έναντι γενετικών βλαβών, αναφέρουν ερευνητές.

Η ρεσβερατρόλη είναι μια οργανική ουσία, η οποία υπάρχει στα σταφύλια, τα καρύδια και άλλα τρόφιμα και έχει συνδεθεί με την επέκταση της ζωής, καθώς επίσης και μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών και άλλων ασθενειών στους ανθρώπους.

Επειδή το κρασί περιέχει μεγάλες ποσότητες ρεσβερατρόλης, ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξηγεί το «γαλλικό παράδοξο», πώς δηλαδή μια σχετικά πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να συνδέεται με χαμηλά επίπεδα στεφανιαίας νόσου στο γαλλικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που επικαλείται ο βρετανικός Independent, η ρεσβερατρόλη μιμείται ένα άλλο μόριο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό, το οποίο εμπλέκεται στην ενεργοποίηση ενός χημικού μονοπατιού, το οποίο μειώνει τα επίπεδα του στρες και της βλάβης που αυτό προκαλεί στο DNA.

Επιπλέον, πολλές άλλες μελέτες έχουν δείξει, ότι η ρεσβερατρόλη είναι ευεργετική στην υγεία, καθώς διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *