Έκκληση για σεβασμό των κανόνων υγιεινής απηύθυνε ο γ.γ του ΟΗΕ

07188E7B0C4D9B5AD3F895780AF8771D.jpg

  O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, που ξεκίνησε μία περιοδεία σε χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα προέτρεψε τις τοπικές κοινωνίες να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής την ώρα που υπάρχουν ενδείξεις ότι ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο τελούνται οι κηδείες συμβάλλει στην εξάπλωση της ασθένειας.

Ο Μπαν έφθασε στη Λιβερία σήμερα ξεκινώντας τη διήμερη περιοδεία του στις 4 χώρες που έχουν πληγεί από την χειρότερη στα χρονικά επιδημία του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, περιλαμβανομένης της Σιέρα Λεόνε, της Γουϊνέας και του Μαλί.

Με την περιοδεία αυτή ο Μπαν στοχεύει στο να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του Έμπολα και να ευχαριστήσει τις εκατοντάδες οργανώσεις και τους χιλιάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας που συμμετέχουν, όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος.

«Στόχος μας είναι να δούμε το τελευταίο κρούσμα να καταγράφεται και να θεραπεύεται» είπε ο Μπαν στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε στις τοπικές κοινότητες ότι πρόκειται για μία προσωρινή επιχείρηση και ότι εμείς σεβόμαστε πλήρως τις πολιτισμικές τους παραδόσεις ωστόσο στην παρούσα φάση είναι σημαντικό να τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας».

Οι παραδοσιακές πρακτικές που ακολουθούνται στη δυτική Αφρική—ιδίως το πλύσιμο της σορού του νεκρού με τα χέρια στις κηδείες—βοηθούν στην εξάπλωση της ασθένειας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *