Εκφράστε το θυμό σας και ζήστε περισσότερο

 
Μπορεί η απώλεια της ψυχραιμίας να είναι ωφέλιμη για σας; Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα άνθρωποι που εκφράζουν το θυμό τους ζουν 2 χρόνια περισσότερο, κατά μέσον όρο, σε σχέση με όσους συσσωρεύουν το θυμό τους.


Ερευνητές, έχοντας αναλύσει 6.000 ασθενείς ανακάλυψαν ότι όσοι δεν εκδήλωναν τα αισθήματα θυμού διέτρεχαν κίνδυνο για αυξημένο καρδιακό παλμό, υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα σοβαρά συμπτώματα.

Η ψυχίατρος Dr. Janet Taylor, σχολιάζοντας την έρευνα, δήλωσε ότι πρόκειται για το πώς εκφράζει κάποιος κατάλληλα το θυμό του. Άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο, ακόμα και αιφνίδιο θάνατο.

Η Taylor πρόσθεσε ότι η λέξη κλειδί είναι ‘κατάλληλα’ και δεν περιλαμβάνει τη ρίψη αντικειμένων ή το χτύπημα της γροθιάς στον τοίχο. Προτείνει τη διοχέτευση του θυμού σε κάτι εποικοδομητικό, όπως δημιουργία μιας ομάδας ή έναρξη διαμαρτυρίας. Δήλωσε ότι οι άνθρωποι θυμώνουν όταν δεν λαμβάνουν αυτό που θέλουν. Αλλά όταν η αντίδρασή τους είναι να χάσουν την αυτοκυριαρχία τους, αυτό στο οποίο θέλουν να εστιάσουν χάνεται. Η Taylor πιστεύει ότι ο θυμός είναι παρεξηγημένη συναισθηματική κατάσταση. Αν τον χρησιμοποιείτε με τρόπο που σας πληροφορεί σχετικά με αυτό που χρειάζεται να κάνετε –ίσως φωνές ίσως δραπέτευση-τότε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συμβουλή της Taylor είναι να μην αφήνετε τον θυμό να φωλιάζει μέσα σας και τόνισε τη σημασία του να μην τον διατηρείτε. Έτσι μπορούν να προκληθούν συμβάντα με την καρδιά σας.

Επομένως, καθορίστε τι είναι αυτό που έχει αποτέλεσμα σε εσάς όσον αφορά το εποικοδομητικό έναντι του καταστροφικού. Ωστόσο μη φοβάστε τον θυμό, σημειώνει η ειδικός.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *