Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη

BA770645B627A0B8B5C8CCC0D2F45944.jpg

  Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS διοργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη είναι η ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν τον HIV/AIDS και την υιοθέτηση ασφαλέστερων σεξουαλικών συμπεριφορών.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη 1η Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. με την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα κόκκινων κεριών στο σχήμα του red ribbon (κόκκινο κορδελάκι), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Τις ημέρες αυτές, οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τον HIV/AIDS, καθώς θα γίνει και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Οι εκδηλώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνουν:

– Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την παράδοση της Νέας Παραλίας και την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης.

– Ενημερωτικά Stands την 1η Δεκεμβρίου στην Καμάρα, στηρίζοντας τις δράσεις της HELMSIC (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής).

– Ενημερώσεις σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Θεσσαλονίκης.

– Ενημέρωση στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις 28 Νοεμβρίου 2013.

– Street Action σε περιοχές που συχνάζουν νέοι.

– Street work με ομάδα στόχο εκδιδόμενα άτομα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Θετική Φωνή» Θεσσαλονίκης.

– Ενημερωτικό Stand για διανομή ενημερωτικού υλικού στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.

– Διανομή ενημερωτικού υλικού στο πλαίσιο παραστάσεων και δρώμενων της πόλης, την 1η Δεκεμβρίου 2013.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη του τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, της HelMSIC και τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *