Εκατοντάδες παράνομες αποκλειστικές στα νοσοκομεία

 
Κύκλωμα παράνομης προώθησης αποκλειστικών νοσοκόμων που, με «δέλεαρ» μειωμένες τιμές, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΙΚΑ, το οποίο και ζημιώνεται από την «μαύρη» εργασία τους.


Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, πρόκειται κατά κανόνα για μετανάστριες που απασχολούνται παρανόμως το βράδυ στα δωμάτια των νοσοκομείων, οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ δεν διαθέτουν και τις απαραίτητες γνώσεις για να φροντίζουν ασθενείς.

Η παράνομες αποκλειστικές χρεώνουν 50 ευρώ τη βάρδια, την ώρα που η μεικτή αμοιβή, με το ένσημο, των νόμιμων νοσοκόμων είναι 78 ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων διαθέτουν, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, στις αλλοδαπές ακόμη και πλαστά πτυχία, που τους επιτρέπουν να τους χορηγούνται άδειες εργασίας.

Σε μία μόνο έφοδο των ελεγκτών, τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκαν 133 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια και τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας.

Σε δύο άλλους ελέγχους εντοπίστηκαν ακόμα 152 περιπτώσεις, ενώ ένα μήνα πριν συνελήφθησαν ακόμη 10 «μαϊμού» – αποκλειστικές νοσοκόμες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *