Δύναμη από τη… Ρωσία!

B5A724EFB89E112B41554ED5D9F89F6F.jpg

  Τα girya, όπως αλλιώς ονομάζονται τα kettlebells, είναι ένας ρώσικος χυτός αλτήρας που μοιάζει με μπάλα κανονιού με χερούλι. Όπως και οι υπόλοιποι κοινοί αλτήρες, έτσι και τα kettlebells χρησιμοποιούνται από το 17ο αιώνα μέχρι και σήμερα, που άρχισαν να διαδίδονται στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα τα kettlebells, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως όργανο γυμναστικής από Ρώσους αρσιβαρίστες.

Έχουν διαφορές από τους απλούς αλτήρες;
Εκτός από τη βασική διαφορά που είναι το σχήμα τους, άλλες οπτικές διαφορές δε θα δείτε. Όλες οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν και με τους κοινούς αλτήρες όμως το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται αλλού. Το διαφορετικό κέντρο βάρους τους λόγω του ιδιαίτερου σχήματός τους είναι και αυτό που κάνει τη διαφορά!

Γιατί να γυμναστώ με τα kettlebells;
Σε κάθε άσκηση αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότεροι του ενός μυς προκειμένου να μπορέσει κάποιος να ισορροπήσει, με αποτέλεσμα να αυξάνει τις καύσεις και να ανεβάζει το μεταβολισμό του κατακόρυφα ! Η κάθε προπόνηση δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 20 -30 λεπτά ούτε και στη περίπτωση ενός προχωρημένου αθλητή, αφού γυμνάζει όλο το σώμα και γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική κατά τη διάρκειά της! Αν κάποιος επιθυμεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, να χάσει λίπος και να αυξήσει τη δύναμή του, τότε πρέπει αμέσως να ξεκινήσει προπόνηση με kettlebells!

Τι πρέπει να προσέξω;
Επειδή τα kettlebells είναι αλτήρες με ιδιαίτερο σχήμα θα πρέπει να προσέξει κανείς, κατά τη διάρκεια της προπόνησης και λόγω του ιδρώτα του, να μην του γλιστρήσει ο αλτήρας και τραυματιστεί κατά την πτώση του ή σπάσει κάποιο κοντινό αντικείμενο εάν γυμνάζεται σε κλειστό χώρο.

Πηγή: mch-training.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *