Δράσεις στην Αττική με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

827883775A5656AC289D39F221065B41.jpg

  Σειρά δράσεων διοργανώνονται στην Αττική, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε περίοδο, κατά την οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει σταθερή μείωση των περιστατικών με AIDS στην Ευρώπη, αλλά δραματική αύξηση κατά 113% των νέων μολύνσεων, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, στόχος τής Παγκόσμιας Ημέρας είναι η επαγρύπνηση και η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Ελλάδα, όπου τόσο οι πάσχοντες όσο και οι θάνατοι έχουν μειωθεί χάρη στη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, ωστόσο για πρώτη φορά ο HIV μεταδίδεται ταχύτατα και σε μεγάλη κλίμακα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα.

Αύριο ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στη στέγη «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά. Εκτός από τις δωρεάν εξετάσεις, αύριο, Παρασκευή, το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Τεχνοδρομώ» θα παρουσιάσει στον ίδιο χώρο θεατρικό δρώμενο με θέμα «Οι ομπρέλες» (1-2 μμ), υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Άννας Χατζηχρήστου. Το δρώμενο πλαισιώνει το μουσικό συγκρότημα «Urban Noise».

Η Εβδομάδα Εξέτασης πραγματοποιείται έως αύριο και στον Πειραιά. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την «Praksis», το «Ath Checkpoint» και το «Κέντρο Ζωής».

Εξάλλου, το ΚΕΘΕΑ «Εξέλιξις» σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Praksis» και την υποστήριξη του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού διοργανώνουν σήμερα δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τον ιό του HIV στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS θα κορυφωθεί το Σάββατο και την Κυριακή με σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Θετικά στη Ζωή» από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και την «Praksis», στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι.

Στο κτίριο Δ10 της «Τεχνόπολις» θα στηθούν ενημερωτικά περίπτερα κοινωνικών οργανώσεων. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιάζεται έκθεση αφίσας των φοιτητών του εργαστηρίου γραφικών τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που δημιουργήθηκαν το 2011 για τις ανάγκες της καμπάνιας «Ενημέρωση, Προφύλαξη, Εξέταση» της «Praksis» και του «Κέντρου Ζωής». Επίσης, θα διοργανωθούν προβολές ταινιών και συναυλίες.

Στον χώρο του Αμφιθεάτρου του «Αθήνα 9,84» θα φιλοξενηθεί το Σάββατο το πρωί συνάντηση διαλόγου με πολιτικούς από όλα τα δημοκρατικά κόμματα.Στη συνέχεια μέλη και εθελοντές των οργανώσεων θα κατευθυνθούν με πορεία στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου μέσω ενός δρώμενου θα επιχειρήσουν να στείλουν το μήνυμα της εκδήλωσης «Θετικά στη Ζωή. Όχι στο Στίγμα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *