Δούρου: Τον καρκίνο τον νικά η πρόληψη

dourou.medium.jpg

Τη θέση της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας επανέλαβε η Ρένα Δούρου σε εκδήλωση για τον καρκίνο, λέγοντας ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

«Τον καρκίνο για να τον νικήσεις, τον προλαμβάνεις, είναι η κοινή θέση όλων των επιστημόνων και θα επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι η πρόληψη είναι η πρώτη νίκη κατά του καρκίνου», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, σε εκδήλωση με θέμα «Παθήσεις μαστού και θεραπεία» που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο δήμος Περάματος και η Μονάδα μαστού του Αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά».

Η κ. Δούρου, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι σώζονται ζωές «μέσα από την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση» και βεβαίωσε για την πρόθεσή της να στηρίξει κάθε είδους προτάσεις και πρωτοβουλίες φορέων που έχουν έναν κοινό σκοπό: την ενημέρωση των γυναικών και την έγκαιρη διάγνωση αναφορικά με τον καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε ακόμη...

  • constantinos schinas

    κα δούρου, εκτιμώντας τα χρήματα που λαμβάνει ο καθείς που διαφημίζει τη σύγχρονη επεμβατική ιατρική, να πούμε εδώ πως εκτός από τις πανάκριβες γονιδιακές εξετάσεις και την αφαίρεση μαστών και ωοθηκών από πλήρως υγιείς γυναίκες, υπάρχει και η εναλλακτική της αυτοκτονίας σε ψηλή κορφή που εγγυάται τον προγραμματισμένο και ανάλγητο θάνατο και μάλιστα χωρίς έξοδα κηδείας, περιττούς θρήνους και τσακωμούς στην κηδεία και το μνημόσυνο κλπ.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

    ΤΟΝ καρκίνο τον νικα η διατροφή αν τωρα θέλετε να το πειτε πρόληψη ,μια χαρα εκει παιζεται ολο το παιχνιδι υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις αλλα το βασικότερο ειναι αυτο και αν προστεθεί και το ψυχολογικό εκει του δινει και καταλαβαίνει …… ειπε κάποιος ( επιστήμονας ) οτι ο καρκίνος ειναι αρρωστια της ψυχης αδικο εχει ? και μαζι μετην διατροφη πως την εχουν κανει το αποτελεσμα ειναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ !!