Δώρο ομορφιάς για τις γιορτές

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, πολύτιμο όσο και η ομορφιά», θα μπορούσε να είναι το «μότο» όσων επιλέγουν για τους ίδιους ή για το ταίρι τους μια αισθητική θεραπεία ή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής ως δώρο για τις γιορτές!


Αρκετά συχνά, όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, τον επισκέπτονται, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, για να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο δώρο για το έτερον ήμισυ.

Αρκετοί άνθρωποι όλων των ηλικιών επισκέπτονται σήμερα έναν πλαστικό χειρουργό, για αισθητικούς λόγους, επιθυμώντας μια πιο συμμετρική μύτη, ένα αναζωογονημένο πρόσωπο, μια λεπτότερη μέση. Οι επεμβάσεις που εφαρμόζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα του δέρματος, ο σωματότυπος, η ηλικία και η γενικότερη κατάσταση της υγείας.

Οι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για έναν άνδρα, τις οποίες δέχονται και ως δώρο πολλές φορές από την σύντροφό τους, είναι αυτές που έχουν ως στόχο την βελτίωση του σώματός. Με την πάροδο του χρόνου, στους άντρες υπάρχει η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από την κοιλιά, στο στήθος (γυναικομαστία), στο πιγούνι και στον λαιμό.

Ετσι, οι άντρες αναζητούν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής για να αφαιρέσουν από τις περιοχές αυτές το λίπος, το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση μπορεί να διορθώσει πολύ αποτελεσματικά τις προβληματικές περιοχές.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_129.jpeg

Συχνό χριστουγεννιάτικο δώρο είναι οι αισθητικές επεμβάσεις, αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης

Ενα άλλο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες είναι τα πεταχτά αυτιά. Συνήθως, η ατέλεια αυτή γίνεται πιο έντονα αισθητή όταν επιλέγεται ένα κοντό – αγορίστικο κούρεμα, με αποτέλεσμα η εικόνα που αντικρίζει κανείς στον καθρέφτη να μην είναι η επιθυμητή.

Αρκετοί, λοιπόν, ενθαρρύνουν το ταίρι τους να επισκεφθεί έναν ειδικό πλαστικό χειρουργό, ο οποίος αφού εκτιμήσει την κατάσταση, θα συστήσει την πιο αποτελεσματική τεχνική ωτοπλαστικής για ένα αρμονικό και καλαίσθητο πρόσωπο.

Ενα ακόμη στοιχείο του προσώπου που μπορεί να ενοχλεί είναι μια μεγάλη, γαμψή, καμπουρωτή μύτη. Μπορεί να μειώσει την αυτοπεποίθηση, ενώ κάποιες φορές αποτελεί αντικείμενο ενοχλητικών σχολιασμών, ειδικά κοιτώντας την από το πλάι. Για τον λόγο αυτό, αρκετοί αποφεύγουν τις φωτογραφήσεις προφίλ.

Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να βελτιωθούν και να μεταμορφωθεί η εικόνα σε ολόκληρο το πρόσωπο, με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και την επέμβαση της ρινοπλαστικής. Μια μεγάλη κατηγορία επεμβάσεων στη μύτη πραγματοποιείται σε γυναίκες που διαθέτουν «αρρενωπά» χαρακτηριστικά, τα οποία δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα γυναικεία στοιχεία του προσώπου τους.

Στις γυναίκες μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αποτελεί η αυξητική στήθους που προσφέρει πιο μεγάλο όμορφο και στητό στήθος. Σε πολλές περιπτώσεις, γυναίκες επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό με τον σύζυγό τους, πριν προχωρήσουν σε μια τέτοια επέμβαση.

Τα οφέλη για μια γυναίκα μετά από την αυξητική στήθους είναι πολλά. Αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα ως προς το μέγεθος και το σχήμα του στήθους. Ψυχική ανακούφιση, εφόσον λειτουργούσε καταπιεστικά για την ψυχολογία η ύπαρξη πολύ μικρού στήθους.

Οσον αφορά τις επεμβάσεις σώματος, μια γυναίκα, ειδικά μετά από μια εγκυμοσύνη, προχωρά αρκετές φορές σε ανόρθωση στήθους που μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική, αν το επιθυμεί και το χρειάζεται.

Μπορεί, επίσης, να προχωρήσει σε κοιλιοπλαστική για να απαλλαγεί από το περιττό βάρος του τοκετού και τη χαλάρωση που έχει εμφανιστεί. Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί η κοιλιοπλαστική να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση.

Για το πρόσωπο ιδανικό δώρο -και πιο οικονομικό- αποτελούν τα ενέσιμα υλικά όπως είναι το botox -υαλουρονικό & πολυγαλακτικό οξύ- τα οποία λειαίνουν της γραμμές έκφρασης, όπως είναι οι λεγόμενες «ρυτίδες του καπνιστή» ή «το πόδι της χήνας».

Επίσης με τις θεραπείες λέιζερ μια γυναίκα μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια, βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Οι τιμές
Πόσο κοστίζει

Από 200 έως 5.000 ευρώ, μπορεί να κοστίσει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, όταν ο Αϊ-Βασίλης φορά… χειρουργική στολή και γάντια.

Η φθηνότερη πλαστική παρέμβαση είναι η θεραπεία ανάπλασης προσώπου με λέιζερ, που κοστίζει 200 ευρώ ανά συνεδρία. Οι ενέσεις μπότοξ και υαλουρονικού κοστίζουν από 300 ευρώ.

Η φθηνότερη χειρουργική αισθητική επέμβαση είναι η ωτοπλαστική (2.000 ευρώ) και ακολουθούν η λιποαναρρόφηση (3.000 έως 4.500 ευρώ), η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας (3.500 ευρώ). Η ρινοπλαστική κοστίζει από 3.500 έως 4.500 ευρώ, η αυξητική στήθους και η κοιλιοπλαστική από 4.500 έως 5.000 ευρώ.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_211.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_36.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *