Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε πολίτες όλων των ηλικιών

 
Σε μια σημαντική πρωτοβουλία συμμετέχει ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο οποίος συνεργάζεται με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία (ΕΔΕ) για την κινητοποίηση και την καμπάνια ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, 14 Νοεμβρίου.


Συγκεκριμένα, ο κύκλος εκδηλώσεων της ΕΔΕ ξεκινάει από την πρώτη Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια η εκστρατεία να επεκταθεί έως το τέλος του μήνα και να «αγκαλιάσει» όλο το εύρος των πολιτών, αφυπνίζοντας τους για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ενημερώνοντας για τρόπους αντιμετώπισης στους πάσχοντες και πρόληψης σε μη πάσχοντες, αλλά και προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε πολίτες όλων των ηλικιών από νοσηλευτές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ειδικούς επιστήμονες και γιατρούς της ΕΔΕ.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο τη διείσδυση της πάθησης στους νέους, ο Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΠ “Τζάνειο” και Πρόεδρος της ΕΔΕ θα προσφέρει διάλεξη ανοιχτή στο κοινό σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερα για τον διαβήτη, εμβαθύνοντας στην πρόληψη που σχετίζεται κυρίως με τη σωστή διατροφή, την άσκηση και τον τρόπο διαβίωσης. Συγκεκριμένα, η ανοικτή προς το κοινό διάλεξη πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 στις 13.30 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα (Πεδίον Άρεος).

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με σκοπό να αποτελέσει την αφορμή για να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με το χρόνιο αυτό νόσημα. Ο διαβήτης μας αφορά όλους και δεν κάνει καμία διάκριση, ενώ πλέον τα κρούσματά του πληθαίνουν σε ολοένα μικρότερες ηλικίες. Πλαισιώνοντας και επανδρώνοντας τις σημαντικότατες πρωτοβουλίες της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνδράμει έμπρακτα στο έργο για την πρόληψη, ενημέρωση και αντιμετώπιση της χρόνιας αυτής πάθησης. Η απόφαση να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της ΕΔΕ είναι συνδεδεμένη με τη σταθερή δέσμευση του Ομίλου μας να στηρίζει καίριες και σημαίνουσες κοινωνικές πρωτοβουλίες».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *