Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας

878F67D1766E925EF7D13B9334E5EA3D.jpg

  Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας, διάρκειας έξι μηνών, για μαθητές Ειδικών Σχολείων ξεκινά – για πρώτη φορά – με την έναρξη της σχολικής περιόδου, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας.

Τα προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα από εξειδικευμένο προσωπικό, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ενώ θα χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός καθώς και κατάλληλα εκπαιδευτικά παιδαγωγικά μέσα.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, η θεραπευτική ιππασία αποτελεί μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της οποίας το άλογο προσφέρει ένα συνδυασμό κινησιοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχαγωγίας, ενισχύει την αυτονομία και την αυτοπεποίθηση σε άτομα με αναπηρία.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας έγινε με αφορμή το 1ο Grand Prix Ιππασίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του κεντρικού Δήμου και θα διεξαχθεί στη Νέα Ραιδεστό, από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο Grand Prix θα συμμετάσχουν αθλητές από τη Σουηδία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *