Δωρεάν μαστογραφία στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

D7E8027D010AB13FF2989D0904EDB366.jpg

  Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προσφέρουν δωρεάν έλεγχο μαστού με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Στις 21 και 22 Μαρτίου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα βρίσκεται στην Πλατεία Ευόσμου. Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν μαστογραφικό έλεγχο θα πρέπει να είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών, να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό, να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Ο έλεγχος δεν προσφέρεται σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310/558505 (9.00-14.00).

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 4.500. Ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται ότι μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια για αυτό και οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια, ύστερα από οδηγίες του γιατρού τους. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

«Σήμερα, που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούμε -ο Δήμος μας, μετά την επανασύσταση του Κοινωνικού Ιατρείου, με περισσότερους από 50 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου- μέσα από μια ενδιαφέρουσα σειρά ιατρικών εκδηλώσεων-διαλέξεων και εκστρατειών να εξαλείψουμε συναισθήματα, όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη, αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Βασίλης Ταλατάς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *