Δωρεάν φυσικοθεραπείες στη Θεσσαλονίκη αύριο

fisikotherapeutis.medium.jpg

Δωρεάν φυσικοθεραπείες θα προσφέρουν οι φυσικοθεραπευτές στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αφορμή την αυριανή πανελλαδική απεργία τους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Βασιλική Καμπά, φυσικοθεραπεύτρια-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, τόνισε τα εξής σχετικά με το θέμα: «Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για φυσικοθεραπείες είναι 62 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος των φυσικοθεραπειών που έγιναν πανελλαδικά ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια. Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εφαρμογής του clawback και του rebate από τον ΕΟΠΥΥ παρέχονται δωρεάν από τους φυσικοθεραπευτές δύο εκατομμύρια φυσικοθεραπευτικές συνεδρίες συνολικού κόστους 28 εκατομμυρίων.

Με άλλα λόγια οι φυσικοθεραπευτές παρέχουν υπηρεσίες για 12 μήνες και αμείβονται για 6 μήνες. Στα πλαίσιο αυτού του εξαναγκασμού λοιπόν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές της Θεσσαλονίκης του Κιλκίς και της Χαλκιδικής αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν φυσικοθεραπείες για τελευταία φορά αύριο το πρωί στις 10.00–12.00 στον προαύλιο χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου του ΕΟΠΥΥ (Μαρτίου 20) ενημερώνοντας παράλληλα ασφαλισμένους και Τύπο για τη δραματική κατάσταση του κλάδου και τον άμεσο κίνδυνο “λουκέτου” στα εργαστήρια τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *