Δωρεάν εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά

 
Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο προσφέρει φέτος στα παιδιά των Ρομά στο Δενδροπόταμο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης παρέχοντας εμβόλια ιλαράς, ανεμοβλογιάς, ηπατίτιδας και μηνιγγίτιδας.


Χάρη στη δωρεά αυτών των εμβολίων η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας Βορείου Ελλάδος θα μπορέσει να εμβολιάσει περίπου 150 παιδιά του Δενδροποτάμου την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από τις 12.00-15.00, στο ναό του Αγίου Νεκταρίου σε συνεργασία με το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας Βορείου Ελλάδος Σοφία Καραγιαννοπούλου τα τελευταία δύο χρόνια η εύρεση εμβολίων για τον εμβολιασμό των παιδιών αυτών είναι δύσκολη και φέτος δεν θα μπορούσε να γίνει αν, πριν από μόλις τρεις ημέρες, δεν είχε αποφασίσει να κάνει τη δωρεά η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.

«Κάνουμε δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών του Δενδροποτάμου εδώ και 5 χρόνια. Την πρώτη χρονιά, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της κοινωνικής ομάδας που ζει στον Δενδροπόταμο, τα περισσότερα παιδιά ήταν ανεμβολίαστα, γιατί δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Τότε ήταν εύκολο να βρούμε εμβόλια γιατί μας τα έδιναν τα νοσοκομεία, οι ΥΠΕ, τα φαρμακεία κλπ. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, λόγω της κρίσης, δυσκολευόμαστε να βρούμε εμβόλια» επισήμανε η κ Καραγιαννοπούλου.

Την ημέρα του εμβολιασμού ο υπόγειος χώρος του ναού του Αγίου Νεκταρίου θα μετατραπεί σε πολυιατρείο όπου παιδίατροι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι, νοσηλεύτριες και μαίες θα εξετάσουν και θα παρέχουν ιατρική βοήθεια σε παιδιά και έγκυες γυναίκες από τον Δενδροπόταμο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *