Διοργανώνεται για πρώτη φορά το Combo-Endocrinology Course

D850D1CDD9EFCC15AB1F1C008E1CCAB7.jpg

  Η Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» διοργανώνει για πρώτη φορά το Combo-Endocrinology Course. H Διευθύντρια της Κλινικής, Καθηγήτρια κ. Ε. Διαμάντη-Κανδαράκη μαζί με την ομάδα των συνεργατών της που απαρτίζεται από έμπειρους ειδικούς εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν το πρωτοποριακό Combo-Endocrinology Course, εκπαιδευτικό συνέδριο που εστιάζει στην ενδοκρινολογία.

Βασικός στόχος του Combo-Endo είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες βαθιά γνώση στα βασικά θέματα της ενδοκρινολογίας όχι μόνο από την σκοπιά των ενδοκρινολόγων αλλά και από την οπτική γωνία άλλων παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων. Το Combo-Endo θα διεξάγεται σε ετήσια βάση και θα πραγματεύεται κάθε φορά ένα μόνο ενδοκρινολογικό ζήτημα μέσα από την διοργάνωση συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης , meet the professors sessions, debates και διαλέξεων. Η καινοτομία του προγράμματος εστιάζεται στον διαδραστικό του χαρακτήρα! Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην άμεση εκπαίδευση των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια κλινικών φροντιστηρίων από ειδικούς διεθνούς κύρους.

Το 1ο Combo-Endocrinology Course εστιάζει στις διαταραχές λειτουργίας των Ωοθηκών σε συνάρτηση με παράγοντες εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος από την παιδική έως την ενήλικη ζωή των γυναικών. Οι πρωινές διαλέξεις ξεκινούν από τη φυσιολογία της ωοθήκης και κλιμακώνονται σταδιακά μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της αναπαραγωγής τόσο σε κλινικό όσο και ερευνητικό επίπεδο, ενώ θα συζητηθούν και ποικίλα αμφιλεγόμενα ζητήματα που παρουσιάζονται καθημερινά στην κλινική πράξη.

Στα απογευματινά φροντιστήρια οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες λίγων ατόμων και έμπειροι εκπαιδευτές συζητούν και αναλύουν μαζί τους κλινικά περιστατικά, ενώ στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες αντικαθιστούν τους ομιλητές στο βήμα παρουσιάζοντας ένα επιλεγμένο κλινικό περιστατικό, υλοποιώντας σε πραγματικό χρόνο, όσα διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια του course.

Το 1st Combo Endocrinology Course θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο Συνεδριακό χώρο που ανήκει στο Μοναστήρι Ευαγγελιστρίας στην Βοιωτία στις 11-14 Σεπτέμβρη 2013. Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι ειδικά επιλεγμένος για τη μοναδική φυσική ομορφιά που περιβάλλει το μοναστήρι.

Δεύτερον, και σημαντικότερο, η Μονή είναι ένα μέρος που προσφέρεται για πνευματική εργασία και διαλογισμό. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στα θέματα της Ενδοκρινολογίας, να συγκεντρωθούν στους επιστημονικούς στόχους του μαθήματος και να «απορροφήσουν» όλες τις γνώσεις που θα μοιραστούν εκεί.

Στο 1st Combo Endocrinology Course οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν, να συζητήσουν και να διδαχθούν από καταξιωμένους ειδικούς διεθνούς φήμης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.combo-endocrinology2013.gr/

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *