«Δίκαιη» αποπληρωμή των χρεών ζητούν οι γιατροί

 
Για «οδυνηρή πραγματικότητα» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με το «κούρεμα» έως και 20% των παλιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς.


Αυτό αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Σταϊκούρα, του υπουργού Υγείας, Α. Λυκουρέντζου, του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου, αποφασίστηκε ποσοστιαία μείωση (από 8% έως και 20%) επί των οφειλομένων στους γιατρούς, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε η διαδικασία της μερικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των γιατρών από τα ταμεία που σύστησαν τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι χρόνια απλήρωτοι και καλούν τους υπεύθυνους των αρμόδιων υπουργείων να προβούν στην άμεση και δίκαιη αποπληρωμή των δεδουλευμένων: την άμεση αποπληρωμή τόσο των ιατρικών επισκέψεων των κλινικών γιατρών, όσο και των ιατρικών πράξεων των εργαστηριακών γιατρών, αλλά και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *