Διχασμένοι οι φαρμακοποιοί στην Κρήτη

 
Σε νευρική κρίση βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι στην Κρήτη που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διεργασίες των φαρμακευτικών συλλόγων του νησιού.


Μήνυμα ολομέτωπης σύγκρουσης και συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων έστειλε χθες το Ρέθυμνο, καθώς ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε να συνεχίσει να μην χορηγεί με πίστωση τους ασφαλισμένους.

Πληροφορίες του prismanews.gr αναφέρουν ότι η απόφαση των φαρμακοποιών του Ρεθύμνου δίνει ένα πρώτο στίγμα για τις αποφάσεις των συναδέλφων τους σε Ηράκλειο και Χανιά που αποφασίζουν το μεσημέρι.

Η κρίσιμη συνεδρίαση θα γίνει το μεσημέρι και μέχρι τότε οι πιέσεις, τα σενάρια και το παρασκήνιο για τις εξελίξεις φουντώνουν.

Εξάλλου, η Κρήτη ήταν αυτή που είχε δείξει το δρόμο των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, από τις 16 Αυγούστου, σταματώντας την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα είχε ακολουθήσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο Ηράκλειο, η γενική συνέλευση είναι χωρισμένη σε δύο μπλοκ.

Το ένα είναι το δυναμικό, που επιμένει σε ολομέτωπη σύγκρουση με την πολιτεία και το άλλο είναι περισσότερο μετριοπαθές και θα προτείνει την αναστολή των κινητοποιήσεων στο δρόμο που … χάραξε ο πανελλήνιος σύλλογος του κλάδου.

Εξάλλου, κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο όπως είναι η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία αλλά και ο συμψηφισμός των χρεών παράλληλα με τη ρύθμιση των παλιών χρεών παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες .

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *