7 διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τι τρώνε απαραίτητα κάθε μέρα

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι κάνουν καθημερινά παραπάνω από 200 διαφορετικές επιλογές σχετικές με το φαγητό.

Κι ενώ υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από τροφές για να διαλέξετε και μάλιστα η κάθε μια από αυτές προσφέρει διαφορετικά οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό, αναρωτιέστε συχνά τι θα καταναλώσετε ανάλογα και με την ώρα της ημέρας.

Ομως αν διατηρήσετε μερικές «σταθερές», θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό διατροφικό πλάνο για την καθημερινότητα σας, το οποίο θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά και να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες που θα αλλάξουν το σωματότυπο σας.

Επτά διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τα προϊόντα που δεν λείπουν ποτέ από το πιάτο τους και σας προτείνουν να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

Νιφάδες βρώμης
« Τρώω νιφάδες βρώμης καθημερινά! Είναι μια τροφή εύκολη στο συνδυασμό και την προσαρμογή στο πιάτο ανάλογα με την όρεξη που έχω. Προσθέτω γάλα και διάφορα άλλα προϊόντα, όπως φυστικοβούτυρο, φρέσκα φρούτα, κολοκυθόσπορους, και τσιπς σοκολάτας. Γενικότερα, τα πιάτα μου είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, τροφές ολικής άλεσης και πρωτεΐνη, που με βοηθάει να νιώθω χορτάτη από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Αν όμως χρειάζομαι μια μεγαλύτερη ώθηση πρωτεΐνης, προσθέτω ένα αυγό», λέει η Λίντσεϊ Λίβινγκστον.

Βραστά αυγά
«Εχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε πρωτεΊνη τροφή. Με βοηθούν να αισθάνομαι κορεσμό μετά την κατανάλωση τους, ειδικά όταν βιάζομαι και πεινάω. Συνήθως επιλέγω να βράσω μερικά το Σαββατοκύριακο και τα διατηρώ σε τάπερ ώστε να παίρνω μαζί μου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο γραφείο. Τα τρώω είτε ως πρωινό είτε ως σκαν», Τάνια Χάλιντεϊ.

Κεφίρ – το γαλακτοκομικό ποτό
«Το κεφίρ είναι μια υπέροχη, πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και ασβέστιο εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να πιουν το κοινό γάλα. Το πίνω ως πρωινό το πρωί, καθώς πηγαίνω στη δουλειά. Είναι πηγή προβιοτικών. Μπορείτε να το καταναλώσετε σκέτο ή να το αναμείξετε με παγωμένα φρούτα και σπανάκι ώστε να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό σμούθι», Σάμνερ Μπρουκς.

Ξηροί καρποί
«Τρώω ξηρούς καρπούς τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια είναι μερικά από αυτά που πάντοτε υπάρχουν στην κουζίνα μου. Είναι πλούσια σε καλά και υγιεινά λιπαρά, καθώς και σε φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Τα καταναλώνω ως σνακ, τα προσθέτω σε ζύμες αλλά και σε άλλες συνταγές», Κιμ Μέλτον.

Γιαούρτι
«Είτε φτιάχνω ένα παρφέ για πρωινό είτε προτιμώ ένα σμούθι ή ένα σνακ στη μέση της ημέρας, το γιαούρτι είναι πάντοτε η πιο εύκολη λύση μου. Είναι πλούσιο σε πρωτεΪνη και όταν αποτελεί τη βάση για το κυρίως γεύμα μου, το ενισχύω με φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με σπόρους, ώστε να ικανοποιεί την πείνα μου. Το γιαούρτι είναι πηγή προβιοτικών και ασβεστίου και βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού αλλά και του πεπτικού», Μάντι Ενράιτ.

Σπόροι Chia
«Ιδανικοί για τους ανθρώπους εκείνους που δεν προσλαμβάνουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών μέσω της διατροφής τους. Οι σπόροι chia είναι μια εξαιρετική πηγή που περιλαμβάνει 5 γραμμάρια ανά κουτάλι της σούπας. Τους προσθέτω σε σμούθι, στο γιαούρτι, στη βρώμη ή και στη σαλάτα», Αντρεα Χάρντι.

Φυλλώδη λαχανικά
« Από σπανάκι, μέχρι σέσκουλο, μαρούλι, πικραλίδες, καταναλώνω τα πάντα. Μου αρέσει να τα προσθέτω στο πρωινό μου ή να φτιάχνω μεγάλες σαλάτες για μεσημεριανό ή βραδινό. Επίσης, είναι μια καλή λύση για πράσινα σμούθις. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν πιο συγκεκριμένα, βιταμίνες A, C, K αλλά και κάλιο. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και έχουν ελάχιστες θερμίδες», Κριστίνα Λαρό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *