Διαρκής ενέργεια όλη τη μέρα

 
Η Σπιρουλίνα είναι ευρέως γνωστή ως μια από τις πιο πλούσιες πηγές σε βιταμίνες και μέταλλα που μας προσφέρει η φύση. Τώρα, πολυάριθμες μελέτες και μεγάλος όγκος ερευνών υποστηρίζουν τη θεραπευτική της δράση.


Η Σπιρουλίνα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της ενέργειας, για την υγεία του δέρματος, των ματιών και των κοκάλων, καθώς και για τη γενική ευημερία και ζωτικότητα. Επίσης, η Marcus Rohrer Spirulina, διαθέσιμη σε μεγάλο μέρος της υφηλίου, έχει αποδειχθεί πως είναι μεταξύ των πιο αγνών και πιο θρεπτικών ποικιλιών Σπιρουλίνας στον κόσμο.

Μεταξύ των πολλών διακρίσεων της, η Σπιρουλίνα έχει χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Διάσκεψη για τα Τρόφιμα των Ηνωμένων Εθνών ως «ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για το μέλλον». 1 Ευρέως αποκαλούμενη «υπερτρόφιμο», η Σπιρουλίνα έχει ανακηρυχθεί από τη Nasa ως εξαιρετικό, συμπαγές τρόφιμο για τους αστροναύτες στο διάστημα.2

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει τη Σπιρουλίνα ως «εξαιρετικά κατάλληλο τρόφιμο3» σημειώνοντας πως είναι πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνη και πως μπορεί να δοθεί σε παιδιά δίχως κανένα κίνδυνο.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η Σπιρουλίνα περιέχει την πιο αξιοσημείωτη συγκέντρωση θρεπτικών στοιχείων που μας είναι γνωστή στα φυτά4, κυρίως:

• Περιλαμβάνει 60% φυτική και πλήρη πρωτεΐνη – σημαντικά ανώτερη από άλλη συνηθισμένη φυτική πρωτεΐνη.
• Βιταμίνες – περιέχει περισσότερα καροτενοειδή από κάθε άλλη ολοκληρωμένη τροφή.
• Αποτελεί την πιο πλούσια φυτική πηγή βιοενεργούς βιταμίνης Β12, βιταμίνη Κ1 και Κ2, μεταξύ άλλων.
• Περιέχει 96 μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
• Περιέχει μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης.
• Περιέχει υψηλά επίπεδα φυκοκυανίνης, ένα ιδιαίτερο φυτικό θρεπτικό στοιχείο και ισχυρό αντιοξειδωτικό.
• Περιέχει ποικιλία ενζύμων, συμπεριλαμβανομένου της υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD).
• Αποτελεί την πλουσιότερη φυσική πηγή γάμμα λινολενικού οξέως (GLA).

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_103.jpeg

Μελέτες έχουν δείξει πως η Σπιρουλίνα έχει εξαιρετική θρεπτική πυκνότητα.
Παρακάτω θα βρείτε το θρεπτικό προφίλ της Σπιρουλίνας σε σύγκριση με άλλες τροφές (σε σχέση με το βάρος τους)
• 180% περισσότερο ασβέστιο από το πλήρες γάλα
• 3100% περισσότερο β- καροτένιο από τα καρότα
• 5100% περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι
• Περισσότερα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε 3 γραμμάρια Σπιρουλίνας από πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών

Επιπλέον, η Σπιρουλίνα χωνεύεται και απορροφάται εύκολα – δεν έχει σκληρό κυτταρικό τοίχωμα όπως άλλα φυτά, μα μαλακό κυτταρικό τοίχωμα, δίχως κυτταρίνη. Αυτό την καθιστά κατάλληλη για ανθρώπους με αδύναμο πεπτικό σύστημα, μειωμένη απορρόφηση λόγω γαστρεντερικών προβλημάτων, καθώς και για ηλικιωμένους και για χρόνια ασθενείς.

Επιπροσθέτως, είναι ισχυρός αλκαλοποιητής, βοηθά στην επαναφορά της ισορροπίας του ph στο σώμα, ενώ έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Η Marcus Rohrer Spirulina™ καλλιεργείται στην ηλιόλουστη Χαβάη, σε νερό ύψιστης ποιότητας και με χρήση πατενταρισμένου συστήματος ψεκασμού αποξήρανσης. Επιπλέον, συσκευάζεται σε γυάλινο δοχείο Viosol που αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια και διατηρεί την αρχική της φρεσκάδα, συνεισφέροντας έτσι στην κατάταξή της μεταξύ των πιο αγνών και πιο ισχυρών ποικιλιών Σπιρουλίνας στον κόσμο.

Η Marcus Rohrer Spirulina διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *