Διάλογος με τη μεταρρύθμιση σε εξέλιξη

4337E617BFD9F6DEA74FA93CBDA03E4D.jpg

  Προσπάθειες για να εκτονωθεί η κρίση που έχει προκύψει μεταξύ των γιατρών και του υπουργείου Υγείας καταβάλλει η κυβέρνηση.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας, όμως ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο, μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Καλούμε τους γιατρούς σε διάλογο, αν είναι δυνατόν και από σήμερα, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να ξεκαθαρίσουμε το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μεταρρύθμιση και το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μετάβαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία και να είναι παρόντες στον διάλογο, τονίζοντας όμως, πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *